Hlavní obsah

Co je se Schumacherem? Naděje stále žije, prozradil přítel legendy

Už je to téměř rok, co se naposledy objevila v médiích informace o průběhu rekonvalescence vážně zraněného Michaela Schumachera. Dlouhé mlčení z okolí sedminásobného mistra světa formule 1, které nevěstilo nic dobrého, nyní přerušil blízký přítel legendárního jezdce Ross Brawn. Co prozradil proslulý závodní inženýr britskému Mirroru?

Foto: Profimedia.cz

Staré dobré časy. Michael Schumacher (vlevo) a Ross Brawn na archivním snímku z roku 2011.

Článek

Brawn byl po boku Schumachera v dobách největší slávy a zůstává nablízku i v těžkých dobách, kterým musí slavný závodník a jeho rodina po osudném karambolu na lyžích na konci roku 2013 čelit. „Jsme stále v kontaktu. Když mi (jeho rodina) zavolá, zajedu se za ním podívat. Snažíme se vždy najít vhodnou chvíli," uvedl šedesátiletý Brit.

Jak na tom tedy Schumi je? „Byl jsem za ním několikrát. Corinna (Schumacherova manželka) mi také sem tam zavolá a informuje mě. Každý den se modlím, aby se zotavil do stavu, kdy...," říkal váhavě Brawn. „Jde to pomalu, ale naděje tu stále je," dodal neurčitě a víc nesdělil.

Nad Schumacherovým skutečným stavem tak stále visí otazník i bezmála po dvou letech od nehody v Savojských Alpách, po níž legenda F1 strávila s vážným poraněním hlavy a mozku v nemocnici v Grenoblu, kde jej lékaři po 159 dnech probudili z umělého spánku. Poté byl německý jezdec převezen na dva měsíce na specializovanou rehabilitační kliniku v Lausanne a od loňského září se zotavuje v rodinné rezidenci v Glandu na břehu Ženevského jezera.

Schumacherova manželka měla nechat část honosného sídla přestavět na domácí kliniku pro potřeby rehabilitace a o ikonu F1 má prý permanentně pečovat 15členný tým lékařů a zdravotnického personálu. Náklady na zdravotnickou péči pak údajně šplhají na 100 tisíc liber týdně (asi 3,75 miliónu korun).

Reklama

Související témata: