Hlavní obsah

Williams akceptoval diskvalifikaci Massy z Velké ceny Brazílie

Stáj formule 1 Williams nepodá odvolání proti diskvalifikaci Felipeho Massy z Velké ceny Brazílie kvůli příliš vysoké teplotě pneumatik před startem. Ačkoliv je vedení týmu přesvědčeno, že by s protestem proti vyloučení svého jezdce z osmého místa uspělo, rozhodlo se ztrátu bodů přijmout, aby se vyhnulo narušení přípravy na novou sezónu a ušetřilo náklady na vedení sporu.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Domácí Grand Prix na okruhu Interlagos Felipemu Massovi radost nepřinesla...

Článek

"Termín slyšení by se pravděpodobně do konce sezóny nenašel, takže by to poté narušilo období, kdy už by se tým rád soustředil na rok 2016," uvedl Williams v prohlášení. "Vzhledem k finanční situaci v našem sportu a k tomu, že by verdikt stejně neměl vliv na pořadí v Poháru konstruktérů, jsme usoudili, že bychom náklady vynaložili zbytečně," dodal tým.

Massa, jenž domácí Grand Prix na okruhu Interlagos v roce 2008 vyhrál, dojel v neděli na osmém místě. Podle měření FIA na startovním roštu teplota jeho pneumatik před startem přesáhla o 27 stupňů Celsia povolenou hodnotu, interní měření Williamsu ale ukázalo vyhovující stav.

Williamsu patří před závěrečnou Velkou cenou v Abú Zabí v Poháru konstruktérů třetí místo a finálový závod už na tom nic nezmění. Před čtvrtým Red Bullem má náskok 75 bodů, na druhé Ferrari ztrácí 148 bodů.

Reklama

Související témata: