Hlavní obsah

Nechci Schumiho vidět v takovém stavu, ztrácí naděje někdejší šéf legendy F1

Londýn/Gland

Už skoro dva roky uplynuly od tragické nehody bývalého šampióna formule 1 Michaela Schumachera. Legenda královny motorsportu si 29. prosince 2013 během lyžování v Méribelu ve francouzských Alpách vážně poranila hlavu, několik měsíců ležela v kómatu a už přes rok je v domácím ošetřování. Jak to s německým závodníkem vypadá? Oficiální informace o Schumacherově zdraví jsou jen strohé, a tak se fanoušci vždy musí spolehnout na občasné výpovědi jeho blízkých přátel.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší šéf Renaultu Flavio Briatore (vlevo) a Michael Schumacher na snímku před devíti lety během GP Bahrajnu.

Článek

A poslední zprávy nejsou příznivé. Sedminásobný šampión F1 údajně stále ztrácí na váze, v současnosti má mít jen 45 kilogramů, což je kritický mezník. Navíc pohled na někdejšího jezdce Jordanu, Benettonu, Ferrari a Mercedesu je děsivý.

Alespoň v tomto duchu se pro grandprix.com vyjádřil Schumacherům dlouholetý šéf Luca di Montezemolo. „Michael je výjimečný člověk, vždycky to byl týmový hráč a vidět ho v takové situaci je strašné. Stojíte u něj a nevíte, co dělat. Snažím se alespoň myslet na chvíle, které jsme v životě společně zažili. Vždycky vidím výjimečného řidiče, skvělého člověka a přítele," uvedl někdejší šéf Ferrari.

Ocenil také nekonečnou trpělivost Schumacherovy manželky Corriny. „Obdivuji odvahu a úsilí, s jakým o něj jeho rodina pečuje a jak se mu snaží pomoct. Z celého srdce doufám, že brzy uslyším nějaké dobré zprávy," doufá osmašedesátiletý byznysmen.

Briatore Schumachera nenavštíví

O Schumachera nepřetržitě pečuje v rodinné rezidenci v Glandu na břehu Ženevského jezera patnáctičlenný tým zdravotníků. Kromě někdejšího parťáka Felipeho Massy jej pravidelně navštěvují i třeba Ross Brawn nebo Jean Todt. Další z bývalých šéfů německého pilota, který s šestačtyřicetiletým Němcem získal jeho první dva mistrovské tituly, se ale dosud neukázal.

„Chci si Michaela Schumachera pamatovat tak, jak ho znám. Strávil jsem s ním hodně času, mám ho opravdu rád a obdivuji ho. Nechci ho vidět v takovém stavu a pošramotit si myšlenky," řekl deníku Welt am Sonntag Flavio Briatore, který Schumacherovi šéfoval v 90. letech ve stáji Benetton. Ital přitom má podrobné informace právě od Massy.

Podporu v těžkých časech vyjadřují Schumacherovi jeho někdejší kolegové. Současný pilot Ferrari Sebastian Vettel, který o víkendu v Londýně triumfoval na akci Race od Champions, věnoval vítězství svému krajanovi.

„Je velká škoda, že tu s námi nemůže být. Víme, že svádí těžký boj a není na tom nejlépe. Je to dobrý přítel a kamarád, všichni mu přejeme hodně zdraví," prohlásil Vettel.

Reklama