Hlavní obsah

V Abú Zabí se uskuteční poslední závod letošní sezóny

Praha

Formule 1 se přesunula z Brazílie do Abú Zabí, kde se o tomto víkendu na okruhu Yas Marina uskuteční poslední závod letošní sezóny.

Kapitánem našeho výběru je Rosberg.

Článek

Stejně jako minulý rok, tak i letos dominovaly královně motosportu Stříbrné šípy. Mercedes vyhrál pohár konstruktéru, který se uděluje nejúspěšnější závodní stáji. Lewis Hamilton se stal po Velké ceně USA podruhé v řadě mistrem světa.

Dokonalý triumf Mercedesu dovršil v minulé Velké ceně Brazílie Nico Rosberg. Německý pilot opanoval okruh Interlagos stylem start-cíl a pojistil si tak druhé místo za svým stájovým kolegou. Rosberga zastihl závěr sezóny ve výborné formě. V Brazílii to bylo již popáte, co odstartoval do závodu z první pozice.

Před rokem se za Velkou cenu Abú Zabí udělovaly dvojité body a rozhodovalo se zde o titulu mistra světa mezi Hamiltonem a Rosbergem. Bohužel o titulu bylo jasno velmi záhy, jelikož Rosbergův vůz se většinu závodu potýkal s technickými problémy. Hamiltom bez problémů zvítězil.

Na druhém místě dojel Massa a třetí skončil Valtteri Bottas. I poslední závod bude bezpochyby v režii Mercedesů. Oba jezdci vyhráli tréninky na Velkou cenu Abú Zabí.

Reklama

Související témata: