Hlavní obsah

Renault bude v F1 závodit s Maldonadem a Palmerem

Automobilka Renault bude příští rok při návratu do seriálu mistrovství světa formule 1 spoléhat na piloty Pastora Maldonada a Jolyona Palmera, kteří měli uzavřené smlouvy se stájí Lotus. Podle výkonného ředitele týmu Renault Matthewa Cartera se na platnosti kontraktů ani po převzetí stáje nic nezměnilo.

Foto: Profimedia.cz

Pastor Maldonado

Článek

Venezuelan Maldonado, jenž do týmu přináší štědrou sponzorskou podporu státního petrolejářského koncernu PSDVA, i Brit Palmer podepsali s Lotusem nové smlouvy už před tím, než Renault oficiálně potvrdil převzetí týmu. Pozice třetího jezdce je zatím volná. Letos ji zastával Palmer, jenž v kokpitu vystřídá Francouze Romaina Grojseana, který odešel do nového amerického týmu Haas F1.

Spekulace o možných změnách na místech pilotů vyvolala slova výkonného ředitele Renaultu Carlose Ghosna při oznámení návratu automobilky do F1. Ghosn sliboval, že podrobnosti o cílech, jezdcích, strategii a partnerech tým oznámí v lednu. Podle Cartera ale půjde jen o formální potvrzení jmen, slavnostní představení nového jména stáje, týmových barev a podobně.

Reklama

Související témata: