Hlavní obsah

Německý magazín: Schumacher udělal pár kroků a hýbe paží!

Praha

Nejkrásnější dárek k Vánocům? Nebo snad rovnou zázrak? Německý magazín Bunte tvrdí, že legendární pilot formule 1 Michael Schumacher udělal dva roky po devastujícím zranění hlavy a mozku první kroky a rozhýbal jednu paži. Management německého závodníka ale tyto informace popřel.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher na archivním snímku z roku 2011.

Článek

Bunte věnovalo Schumacherovi ve svém posledním vydání, které vyšlo jen pár dnů před druhým výročím od fatálního karambolu ikony F1, titulní stranu s palcovým titulkem: Může opět chodit. V článku pak redakce tvrdí, že Schumacher s pomocí terapeuta udělal pár nesmělých kroků a dokázal mírně pohybovat rukou.

Dlouholetá Schumacherova mluvčí Sabine Kehmová ale informace rázně popřela. „Bohužel jsme nuceni na základě posledních zpráv publikovaných v tisku upřesnit, že tvrzení, že se Michael opět pohybuje, se nezakládá na pravdě," uvedla Kehmová. „Tyto spekulace jsou velmi nezodpovědné a výrazně zasahují do Michaelovy léčby. A bohužel dávají také falešné naděje lidem okolo," dodala.

Vedení magazínu ovšem reagovalo tvrzením, že si za svou verzí příběhu stojí. Nejmenovaný zdroj měl časopisu sdělit: „Michael je velmi subtilní. S pomocí terapeutů ale může opět trochu chodit. Dokáže udělat pár krůčků. A rovněž zvedne ruku."

Smutný Silvestr

Schumacherova tragédie odstartovala 29. prosince 2013, kdy vítěz 91 Velkých cen F1 při lyžování v neupraveném terénu v Savojských Alpách, kde chtěl s přáteli oslavit Silvestra, upadl a udeřil se hlavou o trčící kámen. Přestože měl legendární jezdec helmu, náraz způsobil vážné zranění hlavy a mozku a Schumacher strávil v nemocnici v Grenoblu 159 dní v umělém spánku. Poté byl německý pilot převezen na dva měsíce na specializovanou rehabilitační kliniku v Lausanne a od loňského září se zotavuje v rodinné rezidenci v Glandu na břehu Ženevského jezera.

Schumacherova manželka Corinna měla nechat část honosného sídla přestavět na domácí kliniku pro potřeby rehabilitace a o ikonu F1 má prý permanentně pečovat 15členný tým lékařů a zdravotnického personálu. Náklady na zdravotnickou péči pak údajně šplhají na 100 tisíc liber týdně (asi 3,75 miliónu korun).

Ověřené zprávy o skutečném Schumacherově stavu se nicméně v poslední době prakticky neobjevují, Kehmová před mnoha měsíci pouze uvedla, že "Michael dělá pokroky odpovídající závažnosti jeho zranění. Čeká ho ale ještě těžká a dlouhá cesta."

Reklama

Související témata: