Hlavní obsah

Rarita! Nizozemský mladíček se s formulí 1 proháněl po sjezdovce

Kitzbühel

Lyžaři v Kitzbühelu nevěřili vlastním očím. Ve výšce přes 1600 metrů nad mořem se na zasněžených svazích vyhlášeného rakouského zimního střediska proháněl vůz formule 1! V rámci marketingové akce Red Bullu za jeho volant usedl nizozemský pilot Max Verstappen.

Formule 1 na sjezdovce v KitzbuheluVideo: Reuters

 
Článek

„Neskutečný zážitek! Na takovém podkladu si člověk s tímhle autem jen tak nezajezdí. Hezky jsem si s ním pohrál, navíc ten úžasný výhled. Moc jsem si to užil," zubil se osmnáctiletý mladíček ze stáje Toro Rosso, juniorského týmu Red Bullu, jenž ve své první sezóně v seriálu MS obsadil se 49 body v konečném pořadí dvanácté místo.

Technici dopravili model vozu RB7, s nímž Němec Sebastian Vettel získal titul mistra světa, na slavný Hahnenkamm vrtulníkem. Pneumatiky opatřili sněžnými řetězy a show mohla začít. Několik prudkých zrychlení, pár smyků, jinak se ale Verstappen snažil držet vůz o síle přes 750 koní zkrátka. Proháněl se převážně po spojovacích úsecích. Na vyhlášenou sjezdovku Streif, kde se příští týden uskuteční už 76. ročník tradičního závodu Světového poháru, ho pořadatelé pochopitelně nepustili.

„Když Thomas Überall (šéf marketingu Red Bullu) poprvé přišel s myšlenkou uspořádat naši promo akci na Hahnenkammu, říkal jsem si, ten se snad zbláznil," uvedl poradce stáje Helmut Marko. „Ale podařilo se to."

Velká cena Rakouska vozů F1 se letos pojede 3. července ve Spielbergu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint