Hlavní obsah

Red Bull čeká pomalejší start. Jen blázen by nás ale odepsal, tvrdí Horner

Praha/Londýn

Mistrovská éra je pryč a tým Red Bull před začátkem nové sezóny formule 1 volí opatrná slova. Šéf stáje Christian Horner při středeční premiéře letošního monopostu v Londýně dokonce připustil, že lepší výsledky čeká od Daniela Ricciarda a Daniila Kvjata až v druhé polovině roku.

Red Bull představil nový monopostVideo: Reuters

 
Článek

Red Bull po čtyřech mistrovských titulech v řadě v letech 2010-13 v uplynulých dvou sezónách stagnoval a především vinou horší pohonné jednotky z dílny Renaultu nedokázal konkurovat vládnoucímu Mercedesu a týmu Ferrari, který se instaloval do role korunního prince.

Horner proto při odhalení monopostu nestavěl vzdušné zámky. „Bude to sezóna postupného vývoje. Očekávám, že bude mít dvě části. V první se budeme rozjíždět pomaleji, ale v té druhé, doufám, učiníme významný pokrok," poznamenal týmový boss. „Problém je, že nejsme sami, kdo zapracoval během zimní pauzy na zlepšení. Takže poměry ve startovním roštu budou patrnější zhruba po třech závodech," uvedl Horner.

Kvjat s Ricciardem obsadili v konečném pořadí loňského šampionátu sedmé, resp. osmé místo a Horner připustil, že v obecném povědomí nepředstavují vážnou hrozbu pro suverénního Lewise Hamiltona a spol. „Hodně lidí Red Bull pro letošní rok odepsalo. My jsme ale bojovníci. Jen blázen by odepsal tým tvořený lidmi s takovým kalibrem, jakým disponuje Red Bull," podotkl Horner.

O tom, zda se Horner mýlil, či nikoliv, bude jasněji v průběhu několika týdnů. Letošní mistrovství světa F1 odstartuje 20. března Velká cena Austrálie.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace