Hlavní obsah

Williams ukázal nový vůz, chce dál uzavírat první trojku

Praha

Pátek si vedle stáje Ferrari vybral pro představení letošního monopostu také tým Williams. Bílý monopost nese označení FW38 a Frank Williams stanovil jako hlavní cíl pokračování úspěšné loňské kampaně, při níž se britský tým etabloval do role třetí nejlepší stáje ve startovním roštu.

Foto: Sport.cz

Williams FW38.

Článek
Fotogalerie

„Williams si v uplynulých dvou sezónách upevnil pozici mezi nejlepšími stájemi, když skončil v Poháru konstruktérů třetí. To pro celý tým představuje obrovský úspěch, když vezmeme v úvahu zdroje, které máme. Uhájit dobyté pozice představuje velkou výzvu a já věřím, že se to podaří," uvedl Williams před novináři.

Pro nadcházející sezónu Williams opět počítá s jezdeckou dvojicí Felipe Massa, Valtteri Bottas, která přispěla k výsledkové stabilitě týmu. „Myslím, že jdeme do sezóny v solidním složení, už třetí rok po sobě ve stejném jezdeckém složení. Měnit není důvod, oba si absolutně vyhovují a jejich spolupráce přináší týmu významné poznatky," prohlásil Williams.

Vůz opět pohání motor od Mercedesu a první kilometry monopost najede v pondělí, kdy začínají oficiální testy v Barceloně. Jako první auto otestuje Bottas, Massa do kokpitu usedne v druhé polovině testu. „Čeká nás ještě hektických pár týdnů, během nichž se budeme s novým vozem sžívat. Sice až úvodní závod v Melbourne napoví, jaké bude asi rozložení sil ve startovním roštu, jsem ale přesvědčený, že tvrdá práce během zimy přinese výsledky," dodal Williams.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace