Hlavní obsah

Projektil pro mladé pušky. Toro Rosso chce konečně na pódium

Praha/Barcelona

Vystoupit už jednou provždy ze stínu sesterské stáje Red Bull chce v letošní sezóně tým Toro Rosso, který v úterý na okruhu v Barceloně na úvod posledních oficiálních testů formule 1 před startem nové sezóny oficiálně představil letošní monopost. Podle vedení stáje by měl vůz s označením STR11 atakovat v průběhu sezóny příčky na stupních vítězů.

Článek

Toro Rosso bylo blízko pódiu zásluhou Maxe Verstappena už loni, nizozemský mladík ale dvakrát skončil čtvrtý. „Zcela realisticky očekávám, že poté, co byl Max v Maďarsku a Spojených státech čtvrtý, můžeme letos na stupně vítězů dosáhnout," prohlásil v Barceloně týmový šéf Franz Tost.

Vedení stáje vyhlásilo smělé cíle i přesto, že do sezóny vstupuje po výměně dodavatele motorů, tým se po spojenectví s Renaultem spřáhl s Ferrari. „Myslím, že to nebude velké negativum. Už loňský vůz byl poměrně konkurenceschopný a nový monopost je zase o krok dál," uvedl Tost.

Tým sází i v letošní sezóně na mládí, monoposty budou kočírovat stejně jako loni Verstappen a Španěl Carlos Sainz Jr. „Příprava na novou sezónu probíhá zatím naprosto bez problémů. Na výsledky si ještě musíme počkat, ale chceme během roku utrhnout co největší příděl bodů," líčil Verstappen, který v průběhu loňského MS oslavil teprve osmnácté narozeniny. „Myslím, že jsme vůz vylepšili po všech stránkách, jsem na start sezóny skutečně zvědavý," doplnil jednadvacetiletý Sainz.

Reklama

Související témata: