Hlavní obsah

FANTASY: Královna motosportu je zpět! V sobotu ráno startuje nová sezóna formule 1

Fanoušci rychlých vozů se konečně dočkali. Po několikaměsíční pauze se na scénu vrací královna motosportu a spolu s ní i další ročník Fantasy formule. Nová sezóna formule 1 odstartuje v sobotu v sedm hodin ráno našeho času kvalifikací na Velkou cenu Austrálie.

Formule 1 se vrací na scénu

Článek

Dva roky po sobě dominuje světu formule 1 Mercedes v čele s Lewisem Hamiltonem. Britský pilot si v minulé sezóně tři závody před koncem zajistil třetí titul mistra světa ve své kariéře a zároveň druhý v řadě.

Na druhém místě se umístil se ztrátou 59 bodů jeho stájový kolega Nico Rosberg. Třetí místo obsadil jezdec Ferrari Sebastian Vettel.

Ohrozí Ferrari dominanci Mercedesu?

Stříbrné šípy zcela suverénně získaly pohár konstruktérů a to se ziskem rekordních 703 bodů. Za Mercedesem skončila stáj Ferrari a Williams. Podle analýz předsezónních testů by měl i letos Mercedes vládnout celému poli. Otázka, kterou si všichni kladou je, jestli Mercedes dokáže někdo ohrozit.

Čestný prezident Mercedesu a ikona Formule 1 Niki Lauda je toho názoru, že Ferrari ztrácí na Stříbrné šípy pouze 2 desetiny na kolo. Jako další soupeře vidí Red Bull a Williams. Až za těmito stájemi by se měla podle odhadů umisťovat Force India a nová stáj Hass.

V zadních částech pole bude probíhat souboj mezi McLarenem, Renaultem, který odkoupil před letošní sezónou Lotus, a Suaberem. Na posledních příčkách by se měl stejně jako loni umisťovat Manor.

Jak to nakonec vše bude, nám může naznačit první závod. Sezóna formule 1, která bude čítat rekordních 21 Velkých cen, začne v sobotu v 7:00 kvalifikací na Velkou cenu Austrálie.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace