Hlavní obsah

Kritizovaný systém kvalifikace F1 zatím zůstává. Až po Bahrajnu to zhodnotíme, říká Ecclestone

Navzdory velké kritice se ve formuli 1 pojede kvalifikace podle nového vyřazovacího modelu i při nadcházející Velké ceně Bahrajnu. Teprve poté se bude uvažovat o případném návratu k předchozímu formátu. Šéf seriálu Bernie Ecclestone to řekl magazínu Autosport po jednání strategické skupiny F1.

Foto: Jason Reed, Reuters

Lewis Hamilton v Melbourne před svým stájovým kolegou z Mercedesu Nikem Rosbergem během kvalifikace na GP Austrálie.

Článek

Ta postoupila celou záležitost k posouzení komisi F1, do níž patří zástupci týmů, promotéři závodů, sponzoři, zástupci FIA a majitelé komerčních práv F1. Komise musí o změnách hlasovat a jednomyslně je schválit, než je předloží ke schválení světové radě FIA.

"Výsledek je takový, že zatím zůstane vše, jak je," řekl Ecclestone. "Po Bahrajnu to zhodnotíme. V klidu se podíváme na to, zda to bylo správné, nebo špatné, jestli jsou potřeba další úpravy, nebo jestli to úplně odepsat," uvedl pětaosmdesátiletý Brit.

V Melbourne rozhodoval o pořadí na startu nově vyřazovací závod, z něhož postupně vždy nejpomalejší vůz v pravidelných intervalech odstoupil. Výsledkem měla být větší atraktivita, ale stal se pravý opak. V závěrečných minutách třetí části dokonce zůstala trať úplně prázdná.

Reklama

Související témata: