Hlavní obsah

Pomstí se Liberec za debakl?

V Liberci uzavře souboj domácího Slovanu a žižkovské Viktorie program 27. kola první fotbalové ligy. A před televizními kamerami půjde o hodně - ve hře je liberecká odveta za podzimní debakl a hlavně třetí místo, jež je vstupenkou do Poháru UEFA. "Máme to ve svých rukách, v kabině je cítit sebedůvěra," prohlásil trenér Pražanů Vítězslav Lavička.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Liberec bude v domácím prostředí bojovat o pohárovou Evropu i s kanonýrem Nezmarem (dole).

Článek

Červenobílí dosud nikdy na libereckém stadiónu nezvítězili. V boji o pohárovou Evropu jim hraje do karet vedle tříbodového náskoku v tabulce také výhoda lepšího vzájemného zápasu. Na podzim si totiž Viktoria na mistrovi smlsla a doma doslova rozstřílela Severočechy 4:0.

Dnes bude mít k dispozici téměř kompletní kádr, chybět bude jen potrestaný stoper Klimpl a zraněný Stracený. "Klimpla necháme odpočinout, nepošlu ho ani na pomoc béčku. V poslední době byl i vzhledem k reprezentaci hodně vytížen. Pomůže mu, když zápasově vysadí a doléčí si šrámy," řekl na internetové stránce klubu Lavička.

K blížícímu se střetu se Slovanem kouč, který si byl soupeře prohlédnout minulý týden v Blšanech, poznamenal: "V sobotu měli hráči den volna, podrobnou přípravou jsme se zabývali až v neděli. Už během týdne jsme se ale na tréninku zaměřovali na některé konkrétní věci a v neděli to pak dolaďovali."

3. Žižkov26145736:2847
4. Liberec26135838:3344
Vzájemné zápasy v ČR: 8 - 6 - 5, skóre 23:22. Poslední duel: Žižkov - Liberec 4:0. Rozhodčí: Beneš - Holub, Talpa.
Pravděpodobné sestavy
Liberec: Kinský - Zápotočný, Holeňák, Lukáš, Janů - Hodúr, Langer, Broschinský, Koloušek - Hološko, Nezmar.
Žižkov: Pižanowski - Buryán, Starec, Mlejnský, Mikulík - Ščasný, Pikl, Sabou, Dirnbach - Oravec, Chihuri.

Zápas z ptačí perspektivy

Liberec bude v důležitém zápase postrádat dlouhodobě zraněné Slováka a Johanu. Mimo hru je také Valachovič, který měl autonehodu. Otazník visí nad startem Lukáše.

Netradiční zážitek přichystali Severočeši pro některé z fanoušků. Za západní tribunou bude instalován horkovzdušný balón, a tak si někteří zájemci budou moci prohlédnout utkání z ptačí perspektivy.

Utkání začíná na stadiónu U Nisy v 16:40, vidět ho můžete na stanici Prima.

Reklama

Související témata: