Hlavní obsah

Fittipaldi kvůli dluhům přišel o závodní vozy i trofeje

Sao Paulo

Legenda formule 1 Emerson Fittipaldi má finanční potíže, kvůli kterým mu brazilské úřady zabavily závodní vozy a trofeje z jeho soukromého muzea. Dvojnásobný mistr světa podle televizní stanice Record dluží téměř osm milionů dolarů a čelí více než šedesáti žalobám od bank a různých podniků.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Emerson Fittipaldi na archivním snímku.

Článek

Mezi zabavenými automobily jsou i monopost formule 1 a stroj, s kterým Fittipaldi vybojoval v roce 1993 jedno ze dvou vítězství ve slavném závodě 500 mil Indianapolis.

Devětašedesátiletý Brazilec uvedl, že za jeho finanční těžkosti může nestabilní ekonomická a politická situace v zemi, která prochází turbulentním obdobím. V prohlášení rovněž konstatoval, že věří, že díky většímu pracovnímu nasazení dokázal problémy vyřešit.

"Emerson Fittipaldi má důvěru v ekonomický výhled a finanční kondici svých společností," stojí v prohlášení mistra světa F1 z let 1972 a 1974, který vyhrál 14 Velkých cen. Jeho dluhy jsou překvapením, protože v Brazílii byl považován za úspěšného podnikatele. Kromě aut a trofejí úřady z jeho sídla v Sao Paulu odvezly také nábytek nebo počítače.

"Závodní auta a ceny patří muzeu věnovanému všem fanouškům v Brazílii. Hned jak se tahle záležitost vyřeší, vrátí se na své místo," uvedl Fittipaldi.

Reklama

Související témata: