Hlavní obsah

Nejhorší havárie, špitl po děsivém nárazu Dán Magnussen

Obrovské štěstí měl během víkendové Velké ceny Belgie formule 1 Kevin Magnussen. Po děsivě vyhlížející nehodě, při níž po smyku v zatáčce Eau Rouge narazil do bariéry pneumatik, ale odešel takřka nezraněný.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Pilot stáje Renault Kevin Magnussen z Dánska během Velké ceny Belgie.

Článek

Podle britského deníku Daily Telegraph se v té době třiadvacetiletý Dán řítil rychlostí asi 290 km/h. Přesto poté, co svůj žlutý Renault proměnil v hromadu trosek, dával najevo, že je relativně v pořádku a při plném vědomí. Z vraku vystoupil a odešel po svých, jen lehce kulhající.

„Byla to moje nejtěžší závodní havárie. Vůz se v zatáčce dostal z ideální stopy, pak ztratil přítlak a stal se prakticky neovladatelným. Naštěstí jsem bariéru nenapálil úplně čelně," uvedl pilot, u nějž kromě naraženého kolena a malé řezné rány v oblasti kotníku lékaři neodhalili žádný zásadní zdravotní problém.

Na trať se hned vydal zpomalovací vůz, ale už v 9. kole zavedl jezdce pod žlutými vlajkami do boxů, protože oprava ochranné bariéry a odklízení trosek vozu se protáhly. Závodit se začalo znovu až za patnáct minut.

Velkou cenu Belgie vyhrál Němec Nico Rosberg, který stáhl něco z náskoku svého stájového kolegu z Mercedesu a zároveň největšího rivala o vítězství v celém seriálu Lewise Hamiltona. Brit, který vede šampionát o devět bodů, dojel třetí.

Příští závod je na programu už následující víkend, uskuteční se v italské Monze. A vše nasvědčuje tomu, že by se ho měl zúčastnit i Magnussen.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články