Hlavní obsah

Kvalifikaci v Malajsii vyhrál Hamilton a může sesadit Rosberga

Kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie F1 vyhrál Brit Lewis Hamilton. Až v posledním kole se na druhé místo dostal jeho kolega z Mercedesu Nico Rosberg.

Foto: Edgar Su, Reuters

Lewis Hamilton na kvalifikaci v Malajsii.

Článek

"Tak fantasticky jako dneska to auto ještě v Malajsii nejelo. Užíval jsem si každé kolo," prohlásil Hamilton. Ale spokojený byl i Rosberg, třebaže se do první řady protlačil až na poslední chvíli. "Už mnohokrát jsme letos viděli, že zvítězit z druhého místa není nic nemožného," řekl německý jezdec.

V Sepangu může nastat další změna v čele průběžného pořadí šampionátu. Minulou Velkou cenu Singapuru vyhrál stejně jako dva předchozí závody Rosberg a vede před obhájcem titulu Hamiltonem o osm bodů. Jejich stáj si už o tomto víkendu, pět závodů před koncem sezony, může zajistit třetí titul v Poháru konstruktérů za sebou.

Do druhé řady se v neděli v 9:00 SELČ postaví oba vozy Red Bull, Nizozemec Max Verstappen byl třetí a Australan Daniel Ricciardo čtvrtý. Za nimi bude na pátém pozici stát loňský vítěz malajsijské Grand Prix Sebastian Vettel z Ferrari. "Ta ztráta nebyla nijak závratná, to je před závodem optimistické," řekl Vettel.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod MS F1 v Sepangu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:32,850
2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,414
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,570
4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,617
5. Vettel (Něm./Ferrari) -0,734
6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,782
7. Pérez (Mex./Force India) -1,469
8. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,639
9. Button (Brit./McLaren) -1,668
10. Massa (Braz./Williams) -1,821

Reklama

Související témata: