Hlavní obsah

Eliáš: doma šanci nepromarníme

PRAHA

Hokejisté New Jersey Devils v osmi zápasech letošního play-off doma ani jednou neprohráli a jejich český útočník Patrik Eliáš pevně věří, že skvělou bilanci na vlastním ledě prodlouží i v šestém duelu série s Ottawou, což jim otevře finálovou bránu Stanleyova poháru.

Foto: ČTK

Grant Marshall (vlevo), Patrik Eliáš (uprostřed) a Scott Gomez z New Jersey Devils se radují z Eliášova gólu.

Článek

"Poslední krok k postupu je nejtěžší. Ukázalo se to už nyní v Ottawě, kde jsme sice zápas dobře rozehráli, ale bohužel to nevyšlo. Srazil nás nejprve gól při oslabení soupeře a přes rychlé vyrovnání jsme si pak dali nešťastnou vlastní branku," zalitoval pro Český rozhlas Eliáš, podle nějž mají Senátoři výborné bruslaře. "Tým Ottawy tvoří ambiciózní kluci, kteří jsou hrozně rychlí, takže s nimi není vůbec snadná práce."

Za rozhodující faktor však Eliáš považuje propracovanější defenzívu Ďáblů. "Především doma hrajeme výborně a rozhodně tu velkou šanci hrát o cennou trofej nechceme před vlastním publikem promarnit. Postoupíme," tvrdil odhodlaně 27letý útočník.

"Šestý zápas pro nás bude, jako by se hrálo už rozhodující utkání série," doplnil Eliáš, který dal v play-off zatím jen dva góly. "Snad si branky schovávám ještě na důležitější zápasy."

Reklama

Související témata: