Hlavní obsah

Hamilton vytáhl do války s novináři. V Suzuce utekl z tiskovky

Praha/Suzuka

Do války s novináři se v předvečer Velké ceny Japonska vozů formule 1 pustil pilot stáje Mercedes Lewis Hamilton. Britský jezdec byl kritizován za své chování na čtvrteční tiskové konferenci, na sobotní tiskovce se ale pustil sám do kritiky novinářů a pohrozil, že v budoucnosti na setkání s médii chodit nebude.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Pilot stáje Mercedes Lewis Hamilton na okruhu v japonské Suzuce.

Článek

Trojnásobný mistr světa během čtvrteční tiskovky ignoroval dění, na otázky odpovídal pouze úsečně a bavil se focením snímků na Snapchat. Ke svému portrétu doplněnému pomocí filtru o králičí uši a mrkev navíc připsal komentář: „Tyhle srač.. mě zabíjejí."

Kritiku, která se na něj za chování při tiskovce snesla, Hamilton nepřijal a v sobotu po kvalifikaci přešel do protiútoku. „Nepřišel jsem proto, abych odpovídal na vaše otázky. Je vás tady hodně, k nimž chovám hluboký respekt. Ale rovněž jsou tu takoví, kteří nemají žádný respekt vůči mně, což ukázali svou interpretací čtvrteční konference," pronesl Hamilton na úvod.

„Proto jsem došel k rozhodnutí, které ublíží i těm, jejichž přístup oceňuji. Nemám v plánu tady tyhle věci už řešit. Takže se omlouvám, užijte si zbytek víkendu," prohlásil úřadující světový šampión, zvedl se a opustil sál.

Hamilton v sobotu v Japonsku potřetí v řadě prohrál kvalifikační duel se svým týmovým parťákem Nikem Rosbergem, v předchozích dvou letech ale dokázal závod v Suzuce po startu z druhého místa vyhrát. Dokoná v neděli svůj japonský hattrick? Závod startuje v 7.00 SELČ a jeho průběh můžete tradičně sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz. Přímý přenos vysílá televize Sport 2.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny