Hlavní obsah

Hamilton: Do bitev dávám celé srdce

Austin/Praha

Sedm bodů z celkového manka třiatřiceti v bitvě o trůn formule 1 ukrojil pilot Mercedesu Lewis Hamilton výhrou v nedělní Grand Prix USA. Dál je ve hře o titul, k němuž má tři závody před koncem MS nejblíže týmový kolega Nico Rosberg.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Lewis Hamilton měl v Austinu velkou podporu fanynek a fanoušků. Po jeho levici je americká tenistka Venus Williamsová, vpravo se usmívá britský šéfkuchař Gordon Ramsey.

Článek
Fotogalerie

„Celý život jsem bojoval do poslední vteřiny a nemám v plánu něco ze své strategie měnit. Jsem přesvědčený, že stát se může cokoliv," říká úřadující světový šampión, který stále sní o třetí celkové korunovaci v řadě.

Ještě před nedělní bitvou na okruhu v Austinu byly jeho naděje mlhavé. Vždyť od července nepoznal radost z vítězství. Padesátý triumf v kariéře a čtvrtý z pěti možných na americkém okruhu mu vlil energii do žil.

Hamilton však musí doufat v mimořádnou přízeň štěstěny. Mercedesy jsou letos dominantní. Vyhrály šestnáct z osmnácti závodů, v Austinu stáj popáté slavila double. Pokud bude Rosberg sázet na jistotu a ve zbývajících závodech jen hlídat pozici za Hamiltonem, stejně bude šampiónem. „Historie přinesla mnoho vzestupů a překvapivých obratů," neztrácí naději Hamilton.

A pokud ani případná senzační vítězná série nebude stačit? „Hlavní je, abych na konci sezóny věděl, že jsem dal do bitvy celé srdce, což dělám," prohlašuje 31letý závodník. Nijak netají, že doufá v přízeň osudu, který britskému jezdci v sezóně zatím nebyl nakloněn. Hamiltona postihly problémy s motorem v Číně, Rusku, Belgii a Malajsii. Rosberg s pohonnou jednotkou dosud potíže neměl. „Na straně Rosberga je stoprocentní spolehlivost. To je aspekt, který nemůžu ovlivnit. Proto mi nezbývá, než se plně koncentrovat sám na sebe a být maximálně úspěšný," přemítá Hamilton.

Reklama

Související témata: