Hlavní obsah

Hamilton porazil v kvalifikaci v Mexiku o čtvrt sekundy Rosberga

Aktualizováno

Britský pilot Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Mexika formule 1 před německým kolegou z Mercedesu a lídrem šampionátu Nicem Rosbergem. Úřadující mistr světa porazil svého velkého rivala o 254 tisícin sekundy.

Foto: Henry Romero, Reuters

Brit Lewis Hamilton během tréninku před Velkou cenou Mexika.

Článek

Hamilton dosáhl desáté pole position v sezóně a 59. v kariéře. Trojnásobný světový šampión má šanci snížit Rosbergův náskok v čele seriálu, na druhou stranu však Němec může v neděli slavit zisk premiérového titulu. Rosberg má tři závody před koncem k dobru 26 bodů a bude mistrem světa, pokud v Mexiku vyhraje a Hamilton skončí nejlépe desátý.

"Zítra prostě odvedu svou práci, tak jako minulý týden v Austinu," řekl Hamilton, jenž se minulou neděli udržel ve hře o titul vítězstvím ve Velké ceně USA.

"Lewisovo rychlé kolo bylo skvělé, ale pole position není všechno. Jsem v první řadě, takže mám stále velkou šanci závod vyhrát," řekl vicemistr světa z předchozích dvou sezon Rosberg.

Třetí čas zajel Max Verstappen, který zaostal o 350 tisícin. Vedle mladého Nizozemce bude na startu stát jeho australský kolega z Red Bullu Daniel Ricciardo.

Kvalifikace na Velkou cenu Mexika:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:18,704
2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,254
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,350
4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,429
5. Hülkenberg (Něm./Force India) -0,626
6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,672
7. Vettel (Něm./Ferrari) -0,677
8. Bottas (Fin./Williams) -0,847
9. Massa (Braz./Williams) -1,328
10. Sainz (Šp./Toro Rosso) -1,674

Reklama

Související témata: