Hlavní obsah

Jsme jako mateřská školka, říká pilot Toro Rosso Kvjat

Praha

Na společných tiskových konferencích jezdců formule 1 před závodem to prý vypadá jako v mateřské školce. Alespoň tak to vidí pilot týmu Toro Rosso Daniil Kvjat.

Foto: Profimedia.cz

Daniil Kvjat

Článek
Fotogalerie

„Mítinky závodníků mi někdy připomínají mateřskou školku. Všechny ty řeči kolem, hromadné překřikování...,“ prozradil ze zákulisí F1 Kvjat na webu motorsport.com, jak takové setkání vypadá.

„Vždyť si to představte, jeden něco vykřikne, do toho zakřičí někdo další. A jsou tam i tací, kteří neumí přestat mluvit. Schůzky jsou pak bezdůvodně dlouhé, protože nějaký jezdec se potřebuje vypovídat,“ dodal Kvjat s tím, že by rád navrhl nějakou změnu. „Upřímně říkám, nechci být součástí této školky. Osobně bych raději upřednostnil soukromý rozhovor z očí do očí. Mám nějaké nápady, tak uvidíme, zda je někdo vyslyší,“ přeje si.

Podle ruského závodníka se v nižších kategoriích s podobnými nekonstruktivními brífinky nesetkáte. „Nejzábavnější na tom je, že když jsem jezdil ve Formuli Renault 2.0 nebo v GP3, tak to tam rozhodně takhle nevypadalo. Formule 1 připomíná mateřskou školku mnohem více než juniorské kategorie. A to je dost zvláštní,“ uzavřel Kvjat.

A na názorech Kvjata asi něco bude. Není to tak dávno, co Lewis Hamilton sklidil kritiku za to, že na jedné z tiskových konferencí vyrušoval. Vytáhl si mobil a začal se fotit s ostatními jezdci. Fotografie pak zveřejnil na Snapchatu. K srdci si to ale příliš nevzal, neboť selfie si pořizoval i na tiskovce před nadcházející Velkou cenou Brazílie.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články