Hlavní obsah

Nejjednodušší závod, radoval se Hamilton po triumfu v brazilském lijáku

Ačkoliv při nedělní Velké ceně Brazílie lilo jako z konve, její vítěz Lewis Hamilton si počasí pochvaloval a závod v Sao Paulu označil za jeden z nejlehčích. „Bylo to pravděpodobně jedno z nejjednodušších vítězství,“ uvedl na webu Motorsport.com jednatřicetiletý pilot Mercedesu.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Lewis Hamilton se raduje z vítězství ve Velké ceně Brazílie.

Článek

„Když prší, je to většinou pro mě dobrý den. Neměl jsem žádný problém, žádné smyky. Opravdu to byl z mého pohledu jednoduchý závod. Silverstone 2008 byl mnohem náročnější než tohle,“ řekl trojnásobný mistr světa, který Velkou cenu Brazílie vyhrál poprvé v kariéře.

„Od mala jsem snil, že zde zvítězím. A tolik let mi to trvalo. Grand Prix Brazílie bývá těžká a obzvláště za mokra, kvůli aquaplaningu. A pro mě to byl paradoxně nejjednodušší závod za deset let,“ pochvaloval si britský jezdec, který díky tomuto triumfu může ještě stále pomýšlet na čtvrtý titul světového šampióna.

O něm se za dva týdny rozhodne v posledním závodě letošního roku při Velké ceně Abú Zabí. V čele je s dvanáctibodovým náskokem Hamiltonův stájový kolega Nico Rosberg. „Všechno, co mohu udělat, je to, co dělám právě teď. Tým mi dává dobrý vůz, který je konečně spolehlivý. A trať v Abú Zabí mi vyhovuje,“ uzavřel Lewis Hamilton.

Reklama