Hlavní obsah

Pozor na žraločí ploutev! Týmy formule 1 představují nové monoposty

Praha
Aktualizováno

Start světového šampionátu formule 1 se nezadržitelně blíží. A potvrzují to i slavnostní odhalení monopostů, která se tento týden konají. Se svými novými vozy se už pochlubil Sauber, Renault a Williams.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Renault představil nový vůz pro letošní mistrovství světa F1Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jako první představil už v pondělí svůj monopost pro letošní sezónu Sauber. Nový vůz C 36 má tři bravy - modrou, bílou a zlatou. V prostoru krytu motoru je nápis 25 years in Formula One, což je odkaz na rok 1993, kdy švýcarský tým vstoupil do světa formule 1. Nepřehlédnutelná za hlavou pilota je také žraločí ploutev, kterou pravděpodobně uvidíme na většině monopostů. Za Sauber bude letos jezdit Marcus Ericsson a Pascal Wehrlein.

V úterý odhalil svůj vůz Renault. Francouzský tým stejně jako loni zvolil pro svůj monopost černožlutou barvu. Vůz RS17  má nos s prodlouženou prostřední částí a na krytu motoru žraločí ploutev. „Pro letošní rok jsou naše výkonnostní cíle jasné. Očekávám páté místo v Poháru konstruktérů,“ prohlásil Jerome Stoll, prezident Renaultu Sport Racing. Do nového vozu v letošní sezóně usednou Jolyon Palmer a Nico Hülkenberg, který sem přestoupil z Force India.

Ačkoli Williams avizoval, že se s novým vozem pochlubí až 25. února, video a snímky zveřejnil již na konci minulého týdne. Název monopostu FW 40 odkazuje na čtyřicáté výročí vzniku týmu. Na první pohled je patrné, že má nižší zadní křídlo, a že žraločí ploutev je menší, není zakončená do špičky. S vozem britské stáje bude letos závodit nováček, teprve osmnáctiletý Lance Stroll a ostřílený Felipe Massa.

Reklama

Související témata: