Hlavní obsah

S Valtterim je legrace, je to můj nejlepší týmový kolega, pochvaluje si Hamilton

Barcelona/Praha

Jak přijme Lewis Hamilton nového kolegu? Budou na ostří nože, nebo si konečně bude s někým rozumět? Kontroverzní jezdec totiž jen tak s někým nevyjde. Teď to ale vypadá, že má trojnásobný světový šampión v týmu parťáka, který mu vyhovuje.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas.

Článek

Dlouho se spekulovalo, kdo nahradí úřadujícího mistra světa Nicka Rosberga u Mercedesu poté, když náhle oznámil konec kariéry. Volba týmu nakonec padla na Valtteriho Bottase a svět formule 1 se ptal, jak asi bude vycházet s Lewisem Hamiltonem. Vypadá to, že ti dva si kupodivu sedli.

„Valtteri je velice vtipný, někdy přijde s tak legračními věcmi, které byste od Fina vůbec nečekali,“ prohlásil v rozhovoru pro web formula1.com Lewis Hamilton. „Na spolupráci s ním se mi líbí, že se zatím vše odehrává na trati a ne mimo ni. Na nic si nehraje. Je mezi námi naprostá důvěra,“ pochvaloval si dvaatřicetiletý britský jezdec.

„Cítím, že spolu máme mnohem lepší pracovní vztah, než jsem měl s jinými týmovými kolegy předtím,“ dodal dále trojnásobný světový šampión. Hamilton spolu s Bottasem v současnosti testují nový vůz na okruhu v Barceloně a podle dosavadních výsledků, tipují, že by jejich velkým soupeřem pro letošní sezónu mohlo být Ferrari.

„Podle časů to vypadá, že by mohlo být hodně rychlé Ferrari. Takže si myslím, že jsou favority. Nemůžeme z nich spustit oči, protože odvádí v tuto chvíli skvělou práci,“ vysvětloval svůj názor Hamilton. Nejraději by už ale zase závodil. „Testovací dny nepatří k mým oblíbeným, byl bych šťastnější, kdybychom už rovnou závodili,“ uzavřel. První Velká cena nového ročníku mistrovství světa formule 1 se uskuteční 26. března v Austrálii.

Reklama

Související témata: