Hlavní obsah

Týpek Verstappen mužem závodu. Připadal si jako ve videohře

Mercedes vrací úder. Velkou cenu Číny formule 1 vyhrál Lewis Hamilton a po druhém podniku nové sezóny vládne celkovému pořadí se shodným bodovým ziskem jako Sebastian Vettel z Ferrari, který v Šanghaji dojel druhý. Největší absolutorium ovšem patří mladému jezdci Red Bullu. Max Verstappen dosáhl na třetí příčku z 16. místa na startu.

Foto: Aly Song, Reuters

Z šestnácté příčky na startu až na stupně vítězů. Husarský kousek Maxe Verstappena!

Článek
Fotogalerie

„Já vyhrál, ale mužem závodu je tenhle týpek. Z šestnáctého místa až na pódium, klobouk dolů. Mně to ale takhle vyhovuje," smál se při vyhlašování vítězů Lewis Hamilton a uznale poplácal mladého Holanďana po zádech.

„V prvním kole jsem předjel snad devět aut, připadal jsem si jako ve videohře," křenil se Max Verstappen.

Jednu chvíli byl dokonce i druhý, Vettel se ovšem před něj vrátil.

Verstappen hned dvakrát využil povinného zpomalení závodu. Po kolizi nováčka Lance Strolla z Williamsu v prvním kole vyjel na trať nejprve virtuální safety car, ve čtvrtém už byl po nehodě Antonia Giovinazziho ze Sauberu na okruhu ten klasický.

„V sobotní kvalifikaci jsem skončil již v první části, nemohli jsme tedy vůz vůbec vyzkoušet. V závodě šlo v první řadě o to dovézt auto do cíle. Rozhodně jsem tedy nečekal, že po startu ze šestnáctého místa skončím na stupních vítězů," pochvaluje si 19letý Holanďan.

Verstappen předjel i týmového kolegu Daniela Ricciarda, který ho ke konci závodu atakoval, ale před něj se na stupně vítězů už dostat nedokázal.

Reklama

Související témata: