Hlavní obsah

Kombinézu vyměnil za fotbalový dres, mistr světa ve formuli 1 se blýskl hattrickem

Sundali helmy, kombinézy vyměnili za dres, navlékli štulpny, obuli kopačky a vyrazili si zahrát fotbal. Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel se v úterý zúčastnili charitativního utkání s názvem Zápas srdce. Sedmatřicetiletý Räikkönen se před zaplněným stadiónem Juventusu dokonce blýskl hattrickem.

Foto: Profimedia.cz

Kimi Räikkönen spolu s Pavlem Nedvědem při charitativním fotbalovém zápase.

Článek

Minulou neděli spolu soupeřili na trati nejprestižnějšího závodu formule 1 v Monaku. O vítězství rozhodla zastávka v boxech, díky níž se nakonec z prvenství mohl radovat Sebastian Vettel. Jeho kolega z Ferrari Kimi Räikkönen nebyl z druhého místa příliš nadšený.

V úterý už ale bylo zklamání pryč a oba jezdci večer vyrazili podpořit charitativní akci. V Turíně na zaplněném stadiónu Juventusu se totiž konal fotbalový zápas, v němž si oba piloti formule 1 zahráli. To, že je Räikkönen nejen skvělý závodník, ale i výborný hokejista, se už ví. On se však předvedl i jako vynikající fotbalista, soupeři vstřelil tři góly.

Na jeden z nich mu nahrál Pavel Nedvěd, bývalý záložník české reprezentace a Juventusu Turín. Ve druhém mužstvu se objevil třeba slavný italský fotbalista Alessandro del Piero nebo zpěvák Eros Ramazzotti. Utkání nakonec skončilo nerozhodně 5:5.

Reklama

Související témata: