Hlavní obsah

Renault si Kubicu otestuje v současném závodním voze

Stáj Renault si otestuje v současném závodním voze Roberta Kubicu, zda je reálný jeho návrat do formule 1. Polský pilot v královské třídě skončil po vážném zranění ruky při nehodě na rallye v roce 2011. Příští týden ve středu absolvuje klíčovou zkoušku na Hungaroringu.

Kubica bude testovat Renault v MaďarskuVideo: Renault Sport, Reuters

 
Článek

Dvaatřicetiletý Kubica si už v červnu a červenci dvakrát vyzkoušel starý monopost ze sezony 2012. Renault mu následně slíbil další testy. Ty se uskuteční na Hungaroringu pár dnů po Velké ceně Maďarska.

"Po nich pečlivě vyhodnotíme nashromážděné informace a zjistíme, za jakých podmínek by byl pro Roberta návrat do závodů v příštích letech možný," řekl dnes sportovní šéf Renaultu Cyril Abiteboul.

Kubica odstartoval kariéru v F1 v roce 2006 v Sauberu, v jehož barvách si v Grand Prix Kanady připsal i jediné vítězství. Po čtyřech letech pak zamířil do Renaultu, jenže jeho kariéru ukončila takřka fatální nehoda v rallyeovém autě v Itálii.

Po uzdravení jezdil v letech 2013 až 2016 mistrovství světa v rallye. Ve formuli 1 zatím absolvoval 76 závodů. Soutěžními jezdci Renaultu jsou nyní Němec Nico Hülkenberg a Brit Jolyon Palmer, který však letos zatím nebodoval a po sezoně mu skončí smlouva.

Reklama

Související témata: