Hlavní obsah

Zlomí smůlu? Jezdci McLarenu věří: Maďarsko pro nás představuje velkou šanci

Světový šampionát formule 1 je ve své polovině. O nadcházejícím víkendu se pojede Velká cena Maďarska a jezdci McLarenu, Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne věří, že právě na okruhu Hungaroring mají velkou šanci získat nějaké body. „Je to pro nás jedna z největších příležitostí udělat dobrý výsledek,“ shodují se.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Takovou sezónu si nepředstavovali. Z deseti odjetých Velkých cen má Fernando Alonso na svém kontě pouhé dva body a jeho stájový kolega Stoffel Vandoorne dosud dokonce nezískal žádný. A tak oba doufají, že nedělní Grand Prix Maďarska by jim mohla sednout a přinést zlom.

„Budapešť by pro nás měla představovat velkou šanci na získání bodů,“ prohlásil pětadvacetiletý Vandoorne na webu Autosport.com. „Ten okruh by se dal popsat jako Monako bez zdí, což znamená spoustu zatáček. Potřebujete mít tady dobré šasi a přítlak, takže bychom tady mohli být o něco konkurenceschopnější,“ vysvětloval belgický pilot, který na rozdíl od svého kolegy Fernanda Alonsa hodlá u McLarenu zůstat.

„S blížící se letní přestávkou se pomalu začíná roztáčet kolotoč přestupů, mě se ale týkat nebude. S McLarenem mám dlouhodobý kontrakt a vše jde dobře. Chci u McLarenu zůstat, s inženýry a týmem tvrdě pracujeme, abychom připravili lepší budoucnost. Opravdu chci, abychom se co nejlépe připravili na ten okamžik, kdy budeme dostatečně konkurenceschopní a budeme bojovat na čele závodů,“ zasnil se Vandoorne.

To Fernando Alonso o tom, za jaký tým bude v příští sezóně jezdit, zatím nemá jasno. Stáji dal ultimátum, že pokud do podzimu neuvidí výrazné zlepšení, odejde. Teď před Velkou cenou Maďarska však i on věří, že by vozům mohl okruh sednout. „Papírově pro nás Hungaroring představuje jednu z největších příležitostí v tomto roce,“ řekl pětatřicetiletý Španěl.

„Je to krátký, klikatý okruh, což znamená, že jsme méně závislí na okamžitém výkonu a jezdci se musí více spoléhat na schopnosti šasi. Nejdůležitější bude pro nás jako vždy spolehlivost. I když by naše auto mohlo v Maďarsku fungovat lépe, musíme mít bezproblémový víkend, abychom využili každou příležitost pro získání bodů. Dobrý výsledek by byl povzbuzením před přestávkou,“ uzavřel Alonso.

Reklama

Související témata: