Hlavní obsah

Bylo to zlé, ani se nezdravili, prozradil o vztahu mistrů světa legendární Lauda

Praha

O tom, že Lewis Hamilton a Nico Rosberg spolu nebyli žádní velcí kamarádi se hodně mluvilo. Avšak, že byl vztah kolegů z Mercedesu na bodě mrazu, vědělo jen vedení. Jezdci se na veřejnosti snažili respektovat, ve skutečnosti si ale nemohli pomalu přijít ani na jméno. „Neměli žádný vztah, a to je vždy špatně,“ řekl poradce týmu Niki Lauda.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton a Nico Rosberg.

Článek

Hodně se spekuluje o tom, jaké jsou vztahy mezi jezdci formule 1. Někteří si svého týmového kolegu pochvalují, jiní o kamarádství nehovoří, ale mají k sobě alespoň vzájemný respekt. Avšak ani ten k sobě neměli piloti Mercedesu Nico Rosberg a Lewis Hamilton. Ačkoliv se spolu znali odmala, jejich přátelství narušily bitvy o titul.

Niki Lauda, poradce Mercedesu po odchodu Nika Rosberga z formule 1, prolomil hradbu mlčení a o jejich vztahu něco málo prozradil. „Na začátku bylo všechno v pořádku. Jakmile jsme ale byli více konkurenceschopní, začali jít proti sobě,“ přiznal na webu news.com.au Lauda. „V posledních třech letech jsme měli nejrychlejší vůz, boj o titul se tak stal záležitostí jen Nika a Lewise. Neměli žádný vztah, a to je vždy špatně.“

Vše podle Laudy pak ještě vygradovalo v roce 2016 při Velké ceně Španělska, kdy spolu kolidovali a vyřadili se ze závodu. Tým jim po havárii pohrozil, že pokud se takovéto nehody budou opakovat, rozváže s nimi smlouvu. Stáj stanovila určitá pravidla a jezdci se v závodech uklidnili, krize mezi nimi ale trvala dál.

„Bylo to mezi nimi opravdu zlé, ani se ráno nezdravili. Nečekal jsem, že spolu budou chodit na snídani, když se nemají v oblibě. Nebylo to vůbec snadné," dodal bývalý trojnásobný světový šampión. Nyní je Hamiltonovým kolegou Valtteri Bottas a dvaatřicetiletý Brit už před časem prohlásil, že spolu vycházejí dobře. „Chodí spolu na snídaní, vzájemně se respektují, nejsou mezi nimi žádné spory,“ potvrdil legendární Niki Lauda.

Reklama