Hlavní obsah

Vettel při testech v Barceloně překonal traťový rekord

Barcelona

Pilot Sebastian Vettel z Ferrari při dnešní dopolední části testů formule 1 v Barceloně překonal časem 1:17,182 téměř o sekundu traťový rekord, který ve středu stanovil Daniel Ricciardo z Red Bullu. Oficiální maximum aktuálního okruhu v Montmelu patří od kvalifikace na loňskou Velkou cenu Španělska Lewisi Hamiltonovi z Mercedesu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Sebastian Vettel při testech v Barceloně.

Článek

Vettel rekord zajel na nové směsi pneumatik supersoft, které budou mít v nadcházející sezoně premiéru. Stejné gumy měl ve středu i Ricciardo a oba piloti traťový rekord britského mistra světa překonali o více než sekundu. Hamilton se na okruhu v Barceloně představí až v odpoledních jízdách.

Mercedes dnes dopoledne dal přednost Valtterimu Bottasovi, který se však víc než na rychlost zaměřil na počet odjetých kol a s 96 okruhy byl nejpilnějším pilotem. Bezproblémové dopoledne má po středečních technických potížích za sebou McLaren a Stoffel Vandoorne se časem 1:18,855 postaral o nejlepší výkon stáje v předsezonních testech.

V Barceloně už stáje testovaly nové monoposty v minulém týdnu, kdy však jízdy výrazně ovlivnilo nepříznivé počasí. Poslední den testů je na programu v pátek a nová sezona mistrovství světa odstartuje 25. března Velkou cenou Austrálie v Melbourne.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články