Hlavní obsah

Sloupek Nelsona Piqueta: Velká cena Brazílie

Vážení příznivci, o dnešním závodě se mi hovoří velmi těžce. Skončil jsem po pár stovkách metrů, když jsem vyjel ze třetí zatáčky. Nezvládl jsem kluzkou trať poté, co ji skropil déšť, a narazil do svodidel. Nemusím snad ani říkat, že takhle jsem si konec sezóny nepředstavoval.

Foto: ING

Velká cena Brazílie

Článek
Fotogalerie

Přál jsem si, abych v Interlagosu před svým domácím publikem zazářil, a strašně jsem chtěl zajet dobrý výsledek pro tým, který za mnou celou dobu stál a obrovsky mi pomáhal od mých prvních krůčků ve formuli 1. A mezi námi, chtěl jsem zakončit rok ve velkém stylu. Celou sezónu to bylo ode zdi ke zdi, ale cítím, že mezi první a poslední velkou cenou jsem udělal velký pokrok.

Jak budu na tuhle sezónu vzpomínat, teď pár minut po posledním závodu? Samozřejmě se mi v hlavě přehrají ty dobré momenty, jako náš návrat na čelo, kam jsme se probojovávali postupně krok za krokem celý seriál. Naši technikové a mechanici pracovali na 110 procent, přicházeli s novými nápady, pak je museli připravit a nakonec uvést do života.

R28 na konci sezóny byla kompletně přestavěná, snadno se ovládala a byla hodně rychlá. Určitě si taky vzpomenu na skvělý výsledek na Velké ceně v Německu, kde jsem skončil na stupních vítězů a konečně všechny přesvědčil. A určitě nezapomenu na Fernandova dvě vítězství. Hodně nás to nakoplo a pomohlo nám v závěru, kde v týmu panovala úplně jiná nálada.

I špatné vzpomínky 

Ale samozřejmě budou i špatné vzpomínky. Chtěl bych, abych býval neudělal tolik chyb a abychom dosáhli výsledků, které by odpovídaly mé motivaci a mým aspiracím odvést dobrou práci. Letos jsem makal jako nikdy předtím. Trávil jsem hodiny s techniky, s nimiž jsem pracoval na zlepšení svého výkonu. Trénoval jsem bez oddychu, abych byl dokonale fyzicky připraven. Osvojil jsem si metodu a způsob práce, který se v budoucnu ukáže užitečný. Jsem dneska lepší pilot? Nade vší pochybnost!

Takže letošní mistrovství formule 1 je za námi. Chtěl bych dnešní sloupek zakončit poděkováním všem, kdo mě celý rok podporovali, zejména členům ING. Určitě nezapomenu pogratulovat vítězům – Lewisi Hamiltonovi k titulu světového šampióna a týmu Ferrari za zisk koruny mezi konstruktéry.

Proti své vůli jsem mohl celou Velkou cenu sledovat a byl to nejlepší závod za posledních pár let. To mě jen utvrzuje v mé motivaci, abych Vám mohl zase psát příští rok. Protože příběh formule 1 je především příběh lidí – a až potom techniky. A to je to, na čem záleží!

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint