Hlavní obsah

24 hodin Le Mans na Eurosportu opět česky a s řadou hostů

PRAHA

Přibližně dvaadvacet hodin přímých přenosů, to je porce motoristického napětí a zábavy, kterou z letošního závodu 24 hodin Le Mans připravila pro české fanoušky stanice Eurosport na svém česky komentovaném kanálu.

Foto: BPA/Petr Frýba

Česko-německá posádka ve složení Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke vyhrála s továrním vozem Aston Martin závod 1000 km Katalánska.

Článek

Letošní souboje na okruhu La Sarthe budou mít pro české příznivce mimořádné kouzlo – Tomáš Enge s Janem Charouzem mají reálnou šanci usilovat o ty nejvyšší příčky. Čeští závodníci, bojující v triu s německým jezdcem Stefanem Mückem, nastoupí v továrním týmu Aston Martin Racing s prototypem královské kubatury LMP1. Třetím Čechem na startovním roštu bude Jarek Janiš jedoucí v továrním týmu Snoras Spyker Squadron v kategorii LMGT2. Vedle českého zastoupení se samozřejmě sejde celá světová elita s továrními kolosy Audi a Peugeot v čele.

77. ročník legendárního závodu je pro Eurosport motoristickou událostí roku a díky Eurosportu 2, kde bude Le Mans pokračovat v případě několika málo přenosů na hlavním kanále, tedy nabídne v přímém přenosu kompletní závod.

Komentátorský maratón absolvují stejně jako loni Béla En a Martin Straka, které premiérově doplní Zdeněk Míka. Do pražského studia Eurosportu dorazí řada hostů, kteří se dostanou ke slovu především během „nočního proudu“ – jedenáctihodinového bloku startujícího v sobotu ve 22.00. Mezi hosty Eurosportu bude například Adolf Zika, autor celovečerního dokumentu Le Mans Phenomenon. Chybět samozřejmě nemůžou současní závodníci, jako Erik Janiš, Josef Král či Jiří Janák. Pokud to technické podmínky dovolí, komentátoři se telefonicky přímo spojí s jezdci a manažery přímo z Le Mans.

Reklama