Hlavní obsah

Bratři Drymlové budou pokračovat v závodní kariéře

PARDUBICE

Plochodrážní jezdci Aleš a Lukáš Drymlovi budou pokračovat ve své sportovní kariéře, kterou přerušili v červenci letošního roku po těžkém zranění Aleše při závodě anglické ligy v Oxfordu. Jezdci to v pátek řekli novinářům na pardubickém plochodrážním stadiónu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Lukáš (vlevo) a Aleš Drymlové.

Článek

"To co bylo, na to zapomínáme, házíme to za hlavu. Po Novém roce chceme začít od samého začátku," řekl Lukáš Dryml. Oba sourozenci se údajně definitivně rozhodli v pátek ráno. O tom, že znovu začnou závodit, podle nich rozhodly především dva společné tréninky po letošní Zlaté přilbě, svou úlohu sehrála i podpora od fanoušků.

"O tom, kolik a jaké závody budeme jezdit, zatím nemáme jasno. Chceme to dělat tak, abychom měli radost," prohlásil Lukáš Dryml. Rozhodnutí obou jezdů nepotěšilo rodiče závodníků, kteří budou mít nadále obavy o zdraví svých synů. "Mrzí mě to, že přináším rodině obavy. Nebylo to lehké rozhodování, ale nakonec zvítězilo, že zase chceme začít závodit," řekl Lukáš Dryml.

Aleše Drymla po červencovém pádu zasáhl do hlavy motocykl Američana Ronnieho Correye, plochodrážní jezdec byl dlouho udržován v umělém spánku. V nemocnici se probral až po týdnu, následně se jeho zdravotní stav začal zlepšovat a nemocnici opustil dva týdny po dramatické nehodě.

O souzěžích zatím není jasno

Vážné zranění se před třemi lety nevyhnulo ani Drymlovu mladšímu bratrovi Lukášovi, který si během dvou měsíců nejprve přivodil těžký otřes mozku ve slovinském Kršku a poté si v Anglii zlomil nohu.

Oba jezdci zatím nemají jasno, ve kterých soutěžích budou v příští sezóně startovat. O tom chtějí rozhodnout během zimy, kdy se chystají také do Austrálie. "Volali nám už ze zahraničních klubů. A co se týče domácích závodů, tak uvidíme, zda se rozšíří Extraliga na více týmů a pardubický klub bude tuto soutěž jezdit. Přiznám se, že za jiný oddíl se mi příliš nechce závodit," řekl Lukáš Dryml.

Letošní sezóna byla prý pro oba plná výkyvů. "Od začátku jsme byli rozhozeni, například kvůli vyjednávání s klubem v Anglii, kde jsem nakonec začal závodit se zpožděním," řekl Aleš Dryml. S tím souhlasil i bratr Lukáš. "Klub ve Švédsku byl rozhozený a výsledky taky. Letos jsem tam jezdil pod tlakem a v nepohodě," přidal se Lukáš Dryml.

Oba nebo nikdo

Později se začalo oběma dařit, jejich sezónu však ukončilo Alešovo zranění v Oxfordu. "Byla to smůla. Pád jsem už viděl. Jezdec za mnou se pokoušel vyhnout, ale už to nešlo," řekl k nehodě. Nyní je již podle svých slov v dobré kondici. "Dal jsem se do kupy, dost jsem na sobě makal. Ještě mám ale hodně rezerv, vím, že drobné následky zranění zanechalo," řekl Dryml.

Podle Lukáše Drymla nepřicházelo v úvahu, aby ve své kariéře pokračoval, kdyby se bratr na plochou dráhu již nevrátil. "Kdyby z toho zranění brácha nevyvázl, tak by mě na ploché dráze už nikdo nikdy neviděl. Ani jako diváka ne," řekl novinářům.

Bratři Drymlovi se mohou pyšnit několika tituly, Aleš skončil druhý na Mistrovství Evropy v roce 2005 a Lukáš Dryml je juniorským mistrem světa z roku 2002.

Reklama