Hlavní obsah

Pardubická Zlatá přilba se příští rok pojede až 21. října

PARDUBICE

Až 21. října se příští rok pojede v Pardubicích plochodrážní závod o Zlatou přilbu. Všechny zářijové termíny jsou totiž obsazené závody mistrovství světa nebo Evropy, první říjnový víkend končí seriál Grand Prix a o týden později je ve východočeském městě na programu tradiční Velká pardubická.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Ilustrační foto

Článek

Předseda pořádajícího pardubického klubu Evžen Erban připomněl, že termín v roce 2007 bude nejpozdější v historii závodu. "Dvacátá Zlatá přilba se v roce 1968 jela 20. října, a to byl zatím ten nejzazší termín, kdy se uskutečnila," řekl dnes spolupracovníkovi ČTK.

Erban dodal, že plochodrážníci při plánování 59. ročníku původně pomýšleli na druhou říjnovou neděli. "Víme, že dostihy mají v našem městě prioritu, a proto tedy pojedeme 21. října. Zatím nás nikdy v historii počasí ve druhé polovině října nezklamalo," uvedl.

Pozdní termín znamená změnu i pro pražský Tomíčkův memoriál, který v posledních letech vždy na pardubický závod navazoval o den později v pondělí. O problémech předseda klubu z Markéty Petr Ondrašík věděl, oficiální stanovisko z Pardubic ale ještě nedostal. "Ale vždy jsme s nimi drželi basu, takže tomu ani letos zřejmě nebude jinak a přizpůsobíme se," řekl ČTK.

Letos se Zlatá přilba jela 15. října, rovněž týden po Velké pardubické. Zvítězil mistr světa Jason Crump z Austrálie. Před rokem se závod uskutečnil už 2. října.

Reklama