Hlavní obsah

Kornfeil si rozmyslel přestup, s týmem Redox Průstel má velké plány v Moto3

Praha

Chystal po devíti letech přestup do Moto2, ale nakonec je všechno jinak. Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil bude i nadále závodit v MS ve třídě Moto3, rozhodl se pokračovat v týmu Redox Prüstel.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jsem třetí, ukazuje nadšeně Jakub Kornfeil.

Článek

Právě v jeho barvách o minulém víkendu na Masarykově okruhu v Brně získal své první pole position v kariéře a také první pódium letošní sezóny. Mohlo se zdát, že mu to přesun do vyšší kategorie jen usnadní. Kornfeil ale dospěl k rozhodnutí, že z prostředí skvělého týmu a zázemí neodejde.

Nakonec ve čtvrtek dospěl k dohodě o prodloužení angažmá. „S týmem si perfektně rozumíme, materiál je skvělý stejně jako personál. Od tohoto utíkat by byla velká škoda, protože cítím, že v Moto3 můžeme ještě hodně dokázat," uvedl Kornfeil.

Takže i v roce 2019 pojede s motocyklem KTM ve třídě Moto3, kde už je nyní v 25 letech nejstarším jezdcem a se 155 Velkými cenami na kontě i nejzkušenějším. „Opravdu jsem vážně uvažoval o odchodu do Moto2, jenže najít solidní místo bylo velmi složité," přiznal.

Pro příští rok má Kornfeil, letos zatím šestý muž průběžného pořadí, ještě odvážnější plány. „Chci se prát o bednu v každém závodě, což by se mělo určitě pozitivně odrazit i v celkové klasifikaci. Navíc je zde možnost spolupráce s velmi zkušeným koučem, rozhodně musím poděkovat týmu za důvěru. Tím, že nebude nutné dělat nějaké změny, tak mi to snad pomůže být ještě lepší," prohlásil.

Reklama

Související témata: