Hlavní obsah

Jiřetín vede v týmové soutěži Šestidenní i po třetím dnu

LAKE TAUPO

Čeští motocyklisté Roman Michalík, Víťa Kuklík a Jan Zaremba drží i po třetím dnu vedení v 81. mezinárodní Šestidenní soutěži endurových týmů. Elitní tým Jiřetína má podle neoficiálních výsledků v čele průběžného pořadí klubů náskok více než osm a půl minuty. Třetí příčku uhájil druhý jiřetínský tým, jehož barvy hájí bratři Zdeněk a Martin Gottvaldové společně s Radkem Tomanem.

Foto: internet

Roman Michalík

Článek

Závodníky na Novém Zélandu trápilo především deštivé počasí, které udělalo ze čtvrteční etapy zatím nejtěžší prověrku. "Je tu takové zvláštní bláto, vůbec to nedrží stopu a hrozně klouže. Když do toho zapršelo, ještě se to zhoršilo," uvedl v oficiální tiskové zprávě týmu letošní evropský šampion Michalík.

Na náročném terénu se jezdcům nevyhnuly ani pády. "Dnes jsem dvakrát spadl, nejprve na enduro testu a pak na motokrosu v závěru etapy. Trať je rozbitá, pršelo, takže se mi jelo opravdu špatně. Přitom začátek byl už tradičně dobrý, ale po obědě už jsem cítil únavu," řekl účastník letošního mistrovství světa v motokrosu Zaremba.

Páté místo drží třetí jiřetínský tým, naděje dalšího českého družstva z KBS ÚAMK Unhošť na dobrý výsledek naopak skončily poté, co Roman Horák nestihl opravit motor. Jeho kolegové tak musejí pokračovat už jen ve dvou a v pořadí se propadli do deváté desítky.

Pořadí na prvních místech se nezměnilo ani v reprezentačních soutěžích. Soutěž Trophy týmů vedou po třetím dnu Finové, mezi juniory, bojujícími o Stříbrnou vázu, se drží v čele Američané. České reprezentační týmy na Novém Zélandu nestartují.

Šestidenní - neoficiální výsledky
Trophy týmy: 1. Finsko (Salminen, Aro, Pohjamo, Ahola, Mattila, Tarkkala) 4:20,57, 2. Francie (Fretigne, Aubert, Albepart, Planet, Guillaune, Germain) -6:19,31, 3. Španělsko (Cervantes, Guerrero, Galindo, Agra, Mena, Jou) -11:27,8, ...9. Slovensko -35:16,2.
Juniorské týmy: 1. USA 9:19,57, 2. Francie -3:32,32, 3. Austrálie -4:16,24.
Klubové týmy: 1. Motoklub Jiřetín Topservis (Zaremba, Michalík, V. Kuklík) 13:00,27, 2. MA - Macartur MCC 1 (Bewley, Kearney, Goggin) -8:36,10, 3. Motoklub Jiřetín Pfanner (Z. Gottvald, M. Gottvald, Toman) -13:00,3, ...5. Motoklub Jiřetín Batex (M. Kuklík, Malát, Dokoupil) -22:23,7, 41. Motoklub Jiřetín Krimistop (Kavský, Macura, Hudec) -1:41:29,93, 83. KBS ÚAMK Unhošť (Rudolf, Sedláček, Horák) -4:29:00,14.

Reklama

Související témata: