Hlavní obsah

Plochodrážní extralize letos vládla pardubická Zlatá přilba

Pardubice

Pardubičtí plochodrážní jezdci se vrátili na extraligový trůn, z kterého je loni sesadila pražská Markéta. Zlatá přilba mohla v závěrečném dějství na domácím oválu ve Svítkově přijít o první místo už jen teoreticky a zisk titulu potvrdila třetím vítězstvím v sezóně. Domácí týmovou soutěž ovládli Východočeši potřetí za poslední čtyři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík.

Článek

Pražští obhájci titulu skončili v Pardubicích druzí a v konečném pořadí zaostali za Východočechy o čtyři body. V sezóně sice rovněž ovládli tři extraligová kola, jednou ale také pořadí uzavírali, zatímco jejich rivalové ze Zlaté přilby nikdy neskončili hůře než druzí.

Dva extraligové závody vyhráli slánští jezdci a v konečném pořadí zopakovali třetí místo před Žarnovicou. Slovenský tým až na jednu výjimku v podobě druhého místa pokaždé výsledkovou listinu uzavíral.

O pardubický úspěch v posledním kole se zasloužili Václav Milík, Hynek Štichauer, polský host Grzegorz Zengota a Patrik Mikel, v sestavě byl i Daniel Šilhán. Nejúspěšnějším jezdcem večera byl lídr Pražanů Josef Franc.

Extraliga družstev na ploché dráze - závěrečné 8. kolo v Pardubicích:
1. Pardubice 46
2. AK Markéta 36
3. Slaný 32,
4. Žarnovica 11.
Konečné pořadí:
1. Pardubice 27 (283)
2. Markéta 23 (255)
3. Slaný 20 (143)
4. Žarnovica 10 (100).

Reklama