Hlavní obsah

Kornfeilovi kvalifikace v Thajsku nevyšla, odstartuje z osmé řady

Aktualizováno

Po vydařených trénincích nevyšla českému jezdci Jakubu Kornfeilovi kvalifikace na Velkou cenu silničních motocyklů v Thajsku. Na trati v Buriramu, kam seriál mistrovství světa zavítal poprvé, dnes zajel až 22. čas a v neděli odstartuje z osmé řady.

Foto: Sport.cz

Jakub Kornfeil.

Článek

Pětadvacetiletý Kornfeil zaznamenal v pátečních trénincích nejrychlejší čas z celého startovního pole jezdců Moto3 a v dnešním ranním tréninku byl pátý. V závěru kvalifikace mu však ideálně nevyšel pokus o nejrychlejší kolo a skončil až ve třetí desítce.

"Po tak skvělém úvodu víkendu měla kvalifikace vypadat úplně jinak. Bohužel jsme to ani v jedné ze tří jízd nedokázali proměnit v solidní čas. Je to velká škoda. Start z osmé řady nám závod určitě neulehčí, každopádně to ale není ztracené. Už jsme letos několikrát dokázali, že je možné cokoliv," uvedl Kornfeil na facebooku.

Kvalifikaci vyhrál s téměř půlsekundovým náskokem Kornfeilův italský kolega z týmu Redox Prüstel Marco Bezzecchi. Český jezdec na něj ztratil 1,2 sekundy, za svým nejlepším časem z tréninků zaostal zhruba o sedm desetin.

V královské MotoGP si pole position zajistil lídr šampionátu Marc Márquez na hondě, jemuž se přitom nepovedly tréninky a musel před rozhodující fází absolvovat i první kvalifikaci. Španěl se k vítězství přes dvě kvalifikace prokousal jako první po zavedení nového formátu v roce 2013.

Čtyřnásobný mistr světa Márquez porazil o 11 tisícin sekundy veterána Valentina Rossiho na yamaze, první řadu zkompletoval další Ital Andrea Dovizioso s ducati. Abraham z první kvalifikace nepostoupil a celkově byl klasifikován na sedmnáctém místě, o jednu příčku hůř než před dvěma týdny v Aragonii.

Velká cena Thajska skončila po pátku pro čtvrtého muže pořadí MotoGP Jorgeho Lorenza ze Španělska. Trojnásobný mistr světa musel pokračování závodního víkendu vzdát kvůli zranění zápěstí po těžkém pádu z druhého tréninku a dnes už se na trati neobjevil. Člen továrního týmu Ducati navíc naznačil, že zřejmě nebude v pořádku ani pro následnou Grand Prix Japonska, jež se pojede za dva týdny.

Kvalifikace na Velkou cenu Thajska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Buriramu:
Moto3:
1. Bezzecchi (It./KTM) 1:42,235
2. Masiá (Šp./KTM) -0,462
3. Masaki (Jap./KTM) -0,481
...22. Kornfeil (ČR/KTM) -1,189
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:30,088
2. Rossi (It./Yamaha) -0,011
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,139
...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace

Reklama

Související témata: