Hlavní obsah

Rande ve Wimbledonu je pořádně drahé

LONDÝN

Pokud si někdo chce dát schůzku a moc neutratit, ať nejezdí do Wimbledonu. Tenisový areál v All England Clubu není pro laciné rande ideálním místem.

Foto: ATP Tour

Areál All England Clubu

Článek

Když dokáže tenisový nadšenec po noci ve stanu či spacáku na ulici vystát frontu na vstupenku, pak za lístek na centrální dvorec zaplatí od 28 do 72 liber (v přepočtu 1281 až 3421 korun). Také občerstvení je předražené. Sklenice piva stojí tři libry (137 korun), salát s uzeným lososem a krevetami přijde na 14,95 libry (684 korun). Za sýrový sendvič a hranolky se platí pět a půl libry (251 korun).

Fanoušci, kteří sehnali lístky na finále dvouhry mužů, zahlédnou v královské lóži předsedu Mezinárodního olympijského výboru Jacquesa Roggeho. Londýnští zástupci ho pozvali, aby podpořili svůj záměr kandidovat na uspořádání letních olympijských her v britské metropoli roku 2012. Na trávě ve Wimbledonu by se asi hrál olympijský tenisový turnaj.

Vzrušující Roddick

Fanoušci britských tenistek mohou ušetřit, protože do Wimbledonu už nemusejí. Všechny domácí tenistky vypadly poprvé v open éře, datované od roku 1968, hned v prvním kole. Podle teorie srbské hráčky Jeleny Dokičové jsou britské tenistky málo hladové po úspěchu. "Evropanky z kontinentu mají větší touhu uspět. To Britkám dost chybí. Třeba já na to myslím skoro pořád a to mě žene dopředu," konstatovala jedenáctá nasazená.

Světová jednička Serena Williamsová zatím v turnaji nečelila vážnému problému, a proto měla čas pokukovat po mužských protějšcích. Z hráčů ATP Tour ji zaujal krajan Andy Roddick. "Andy je výraznou osobností," usoudila obhájkyně titulu. Serena mužský tenis často nesleduje, ale kdyby si mohla vybrat, půjde se podívat na Roddicka. "Je vzrušující, jak dělá kašpara, bojuje, povzbuzuje se, vříská a divoce reaguje. Z toho se skládá silný typ osobnosti," domnívá se Williamsová.

Reklama