Hlavní obsah

Pro podpis legendy na nádraží. Autogram vítěze Zlaté přilby může zdobit knihu

Praha

Sedmdesátkrát Zlaté přilba se jmenuje nová kniha Petra Dufka a Romana Apeltauera, která na 324 stranách detailně přibližuje celou historii slavného pardubického plochodrážního závodu. Pří této příležitosti se v pátek 15. února uskuteční dvě autogramiády s držitelem vzácné trofeje Milanem Špinkou.

Foto: Archiv Práva

Milan Špinka se Zlatou přilbou.

Článek

Vítěz z roku 1973, mistr světa na ledové ploché dráze a jediný pardubický rodák, který uspěl při slavném klání na svítkovském oválu, se bude už od 11 hodin podepisovat před knihkupectvím Mozaika v hale pardubického nádraží.

Druhá možnost ozdobit unikátní publikaci, který stojí 450 Kč, cenným autogramem legendárného Špinky bude od 15 h v prostorách obchodního centra Atrium Palác na Masarykově náměstí, kde se objeví i ředitel závodu o Zlatou přilbu Evžen Erban a zhotovitel proslulé trofeje Pavel Lejhanec.

Foto: Sport.cz

Obal knihy Sedmdesátkrtá Zlatá přilba

Historie Zlaté přilby se píše už od roku 1929, nikde jinde na světě se žádný plochodrážní závod nejezdí tak dlouho a čtenář může díky autorům sledovat rok po roce napínavé dění na dráze i v zákulisí. Seznámí se s nejdůležitějšími mezníky, nejvýraznějšími osobnostmi a nejdramatičtějšími momenty.

Unikátní je i statistická příloha, obsahující mimo jiné přehled všech účastníků Zlaté přilby. „Fotografický doprovod je plodem dlouhotrvajícího pátrání v soukromých i veřejných archivech. Velká většina fotografií je tudíž publikována vůbec poprvé," připomíná Dufek.

Reklama