Hlavní obsah

Podmol si podmanil Liberec, závod vyhrál Izzo

Nastupující hvězda českého freestylu Libor Podmol si ve čtvrtek podmanil libereckou Tipsport Arenu, kde se konal úvodní závod letošního mistrovství světa ve freestyle motokrosu. K vítězství mu to ale nestačilo, druhý muž loňského šampionátu obsadil celkově čtvrté místo. Z prvenství se radoval Romain Izzo z Francie, jenž do finále postoupil jako pátý muž kvalifikace.

Foto: GSMA

Ilustrační foto

Článek

"Já jsem ale spokojený. Bylo to super. Lidi i atmosféra byla skvělá," řekl Podmol. Výhra francouzského borce byla navíc podle něj naprosto zasloužená, přestože největší ovace si v domácím prostředí vysloužil právě on. "Izzo předvedl super jízdu s čistými skoky. Moje mohla být lepší," přiznal Podmol, jenž přesto jednu cenu při závěrečném ceremoniálu převzal. Byl totiž vyhlášený nejlepším showmanem akce.

Radost mohl mít i z toho, že na závěr své finálové jízdy předvedl poprvé v kariéře takzvaný backflip cordoba. "Na hlíně jsem to ještě nedal a nezkoušel jsem to ani tady při tréninku. Je ale fakt, že to bylo docela hustý, protože předcházející backflipy jsem nedotočil," uvedl Podmol. Projevil se prý na něm náročný program posledních dvou dní. Večer v Liberci se navíc představil i v doplňkovém závodě ve skoku do výšky, který vyhrál.

V dobrém světle se na severu Čech představil i druhý Čech Martin Koreň. Postoupil do finále, kde obsadil poslední šesté místo. "Byla tady celkem složitá trať a už v kvalifikaci mi to jednou ustřelilo. Lidi ale byli skvělí, tak jsem do toho šel dál," usmíval se Koreň, jenž stejně jako Podmol předvedl řadu salt.

Výsledky:
1. Izzo (Fr.) 321 bodů, 2. Mason (USA) 317, 3. Bizouard (Fr.) 307, 4. Podmol (ČR) 300, 5. Wolter (Něm.) 262, 6. Koreň (ČR) 241.

Reklama