Hlavní obsah

Motocyklista Pešek se chce ve čtvrté sezóně prát o medaili z MS

PRAHA

Čtvrtá kompletní sezóna v mistrovství světa třídy do 125 ccm čeká na českého motocyklového závodníka Lukáše Peška. Před rokem obsadil Pešek v konečném hodnocení šesté místo a před víkendovým startem seriálu si stanovil vyšší cíl - skončit na medailových pozicích. "Letos bych chtěl být do trojky, protože cíle musí být vyšší a vyšší. Nemůžu zůstat na jednom bodě," řekl Pešek.

Foto: www.lukaspesek.com

Lukáš Pešek na archivním snímku

Článek

Aby se mu to podařilo, musí začít plnit i své další mety - pravidelně se prosazovat mezi trojici nejlepších v jednotlivých závodech a konečně vystoupit i na stupínek nejvyšší. "Doufám, že to letos už dokážu," podotkl odhodlaně rodák z Prahy, který vloni vybojoval jedno druhé a dvě třetí místa.

Pomoci by mu k tomu měly získané zkušenosti i kvalita motocyklu Derbi, kterému zůstal věrný. "Loni jsem získal nějaké zkušenosti s bojem v přední skupině a snad je letos zúročím," přál si. Po loňské sezóně mohl Pešek z týmu odejít ke konkurenci, nabídek měl několik, ale rozhodl se, že ještě zůstane.

Kolikátý skončí Lukáš Pešek v seriálu mistrovství světa?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Pro mě to byla nejlepší varianta. Trochu jsme se sblížili, jsme na sebe zvyklí, víme jak spolu komunikovat. Uvidíme, jak nám to půjde letos," řekl. Pozitivem je i fakt, že bude mít k dispozici stejné mechaniky.

Díky setrvání v týmu dostal šanci setkat se s nizozemským fotbalistou Clarencem Seedorfem, který se stal jedním z hlavních sponzorů stáje. S oporou AC Milán se poprvé setkal na předsezónním představení stáje.

Seedorf z AC Milán je podle Peška příjemný chlapík 

"Je to moc příjemný chlapík," uvedl Pešek, který plánuje, že se v sezóně zajde stejně jako v loňském roce podívat na italskou ligu. "Seedorf mi navíc slíbil, že nás vezme do sportovního centra, kam se moc lidí nedostane," těšil se Pešek.

Jednadvacetiletý jezdec, který má za sebou i půlroční angažmá ve dvěstěpadesátkách, se v popředí výsledkových listin pohyboval i na většině předsezónních oficiálních testů.

Například v Kataru, kde bude MS v sobotu zahájeno, byl o víkendu druhý a pátý. "O výsledky tady ale ještě nejde. Snažili jsme se ladit obě motorky, zkoušet různá nastavení. O časy jsem se tak moc nezajímal," uvedl Pešek ještě před odletem do Kataru.

Pešek bude v příští sezóně jediným Čechem, který bude pravidelně startovat v šampionátu stopětadvacítek. Karel Abraham totiž přestoupil do silnějších dvěstěpadesátek. "To mi nic nenarušuje. Je to sport jednotlivců a nejsme v českém týmu. Všichni jedeme za sebe a každý se soustředí sám na sebe," konstatoval.

Reklama