Hlavní obsah

Pešek: De Rosa v závěru nedostal prostor

Spokojený byl po dojezdu úvodního závodu MS motocyklů v Katarů Lukáš Pešek. Český jezdec skončil třetí a získal první body do hodnocení seriálu. V rozhovoru pro deník Právo popsal technické problémy svého stroje.

Článek

Jak hodnotíte úvodní závod sezóny?

Motorka mi moc nejela, ale nakonec jsem udržel místo na pódiu. Loni jsem v Losailu rovněž bojoval o stupně vítězů, ale po kolizi v posledním kole upadl. Takže nakonec mohu být spokojen, že to i přes problém s technikou letos takhle dopadlo.

V čem spočívaly ty technické potíže?

Měl jsem pocit, že motorka nebyla optimálně nastavená, ale když po závodě mechanici rozebrali motor, zjistili, že něco vletělo do karburátoru a ucpalo to trysku, proto jsem na rovných úsecích tak zaostával.

Můžete přiblížit svůj souboj s Italem De Rosou o třetí místo?

Prvních sedm kol jsem s ním ztratil dost času tím, jak mě blokoval. Když jsem se přes něj konečně dostal, držel se jako klíště a tušil jsem, že má v plánu z větru zaútočit, ale nedostal ode mne v závěru prostor.

Je pro vás třetí místo povzbuzením pro další závody?

Jistě, sezóna je dlouhá a příště bude snad ještě lépe. Chci výrazně vylepšit celkové šesté místo z minulého roku, takže to byl jen první krok. Teď se nejvíc těším na páteční pražský sraz s fanoušky, který se chystá na Václavském náměstí.

Reklama