Hlavní obsah

Česká esa FMX na zkušené u legendárního Travise Pastrany

DAVIDSONVILLE

Setkání, které je snem mnoha jezdců freestyle motokrosu, si v týdnu před Velikonocemi užívají čeští závodníci Petr Kuchař a Petr Pilát. Dvě esa českého freestylu trénují v americkém Davidsonvillu s průkopníkem mladé motocyklové disciplíny Travisem Pastranou, který je žijící legendou v pouhých třiadvaceti letech.

Článek

Podle Marka Rejmana z agentury GSMA, který oba české jezdce spolu s otcem patnáctiletého Piláta doprovází, se podařilo domluvit inspirativní setkání přes další hvězdu FMX Andyho Bella. „Trvalo to sice asi dva měsíce, ale nakonec mi Andy potvrdil, že od 3. do 6. dubna můžeme být u Travise a trénovat,“ hlásil Rejman s tím, že jeho úkolem v zámoří je přesvědčit Pastranu k vystoupení na FMX show v Praze.

Borec, který loni šokoval svět, když jako první dokázal ustát trik double backflip (dvojité salto; video najdete zde), se totiž zatím na české půdě nepředstavil. Letošní show se odehraje v pražské Sazka Areně 1. prosince.

Bazén nechal bazénem a vzal si do parády Pilníka

Česká čtveřice dorazila do sídla amerického jezdce v úterý a Kuchař s Pilátem se bez okolků zapojili do tréninku. „Travis čistil bazén, ale jen co jsme ho pozdravili, všeho nechal a začal se nám věnovat. Bez varování si vzal Pilníka (Pilátova přezdívka - pozn. red.) a vylezl s ním nad foampit (velký kontejner naplněný molitanovou drtí sloužící jako dopadiště tréninkových skoků - pozn. red.). Pak skočil dolů salto a Pilník musel za ním. Vzápětí vzal dva pit biky (malý tréninkový motocykl - pozn. red.), jeden dal Pilníkovi a zmizeli v lese. Za pět minut se vrátili a Travis se tvářil spokojeně, Pilník zkouškou prošel,“ přiblížil Rejman.

Právě pro talentovaného Piláta by měla být mise u Pastrany největším přínosem. „Chvíli si zvykal na rampu v FMX parku, ale pak tam poslal backflip a tím si Travise získal nadobro. Odpoledne jsme trávili u foampitu, kde Pilník zkoušel double backflip na pit biku,“ doplnil Rejman.

Pro Piláta je setkání s legendárním jezdcem splněným snem. „Úžasný! Travis je skvělej, žádnej namachrovanec. Jsem zvědavej, co mě bude dál učit,“ vyprávěl s rozzářeným pohledem.

Reklama