Hlavní obsah

Lorenza nahradí v Německu Bradl, Španěl bojuje o návrat v Brně

Hohenstein-Ernstthal

Zraněného španělského jezdce Jorgeho Lorenza nahradí ve víkendové Velké ceně Německa v královské motocyklové třídě MotoGP domácí pilot Stefan Bradl. Tým Honda doufá, že pětinásobný mistr světa Lorenzo se bude moci po zlomenině obratlů vrátit do mistrovství světa v dalším závodě v Brně, kde bude šampionát pokračovat po měsíční přestávce 4. srpna.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Motocyklová Velká cena Nizozemska (ilustrační foto).

Článek

Lorenzo si při pátečním pádu v tréninku na Velkou cenu Nizozemska v Assenu přivodil zlomeniny ve dvou hrudních obratlích. Podle dostupných informací nemusel podstoupit operaci a v rekonvalescenci mu pomáhá speciální podpůrný korzet. Léčí se doma v Luganu.

"Absolvuji tam vše potřebné, abych byl připraven závodit v Brně," vzkázal Lorenzo, jemuž se po příchodu do Hondy nedaří. I vinou zdravotních problémů po častých pádech se ještě neumístil v desítce, na kontě má ze sedmi odjetých závodů jen 19 bodů a patří mu 15. místo.

Někdejší mistr světa Moto2 Bradl působí v Hondě jako testovací pilot. Do závodu letos nastoupil díky divoké kartě i v květnové španělské GP a dojel desátý. Vloni byl devětadvacetiletý Němec na startu třikrát a shodou okolností také na Sachsenringu, tehdy jako náhradník za zraněného Itala Franca Morbidelliho. Tentokrát to bude ale po boku světového šampiona Marca Márqueze jeho debut v továrním týmu japonského výrobce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články