Hlavní obsah

Lukáš Dryml vyhrál národní kvalifikaci o mistrovství Evropy

Plochodrážník Lukáš Dryml prošel zcela suverénně národní kvalifikací o účast na ME. V pátečním večerním závodu v Pardubicích neztratil domácí jezdec ani bod. Druhé místo obsadil plzeňský mladík Zdeněk Simota, který prohrál až v souboji o celkové vítězství v poslední sérii s Drymlem. Účast v evropském šampionátu si zajistili také třetí Tomáš Suchánek a čtvrtý Luboš Tomíček.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml.

Článek

S touto čtveřicí se v kontinentálním seriálu představí i loňský finalista evropského šampionátu Aleš Dryml a mistr republiky Adrian Rymel, kteří pojedou 20. května v ukrajinském Lvově. V německého Stralsundu budou 1. května startovat Lukáš Dryml a Simota. Nejdelší cesta za závodem úvodního kola čeká Suchánka a Tomíčka, kteří pojedou 31. května v ruském Togliatti. Nominaci schválilo hned večer po závodě vedení české ploché dráhy.

"Páteční vítězství mě těší ze dvou důvodů. Za prvé čistě ze sportovního hlediska, protože chce člověk dokázat, že je nejlepší. A za druhé, že jsem dokázal opak těm, co říkali, že už na to nemám," uvedl Lukáš Dryml.

Reklama