Hlavní obsah

Všichni tuší, proč se Hašek vrátil

PRAHA

Tady něco nehraje, říkají si Češi. Proč se do té NHL vrací? Rozhodnutí slavného gólmana Dominika Haška k návratu hýbe sportovní veřejností. A jeho vysvětlení o znovunalezení jiskry nezní vůbec věrohodně. Vlastně mu věří málokdo. Nebo nikdo!?

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek. Proč se vrací?

Článek

Loni ztratil po zisku Stanley cupu hrdina olympiády z Nagana motivaci a se vší parádou oznámil odchod do "důchodu". Pro úplnost, konec hokejové činnosti avizoval poprvé v závěru sezóny 2000. Teď se podivně vykrucuje. Všechny se snaží přesvědčit, že loni tvrdil: "Nikdy neříkej nikdy" a že to loučení s kariérou vlastně nebylo nijak definitivní.

Najednou má zrovna teď motivace habaděj. Chuť zase něco dokázat přišla, jak sám uvedl, v době letošních bojů o Stanleyův pohár, když se Detroitu s Josephem v brance nedařilo. Pak přišla propíraná aféra s hokejem na kolečkových bruslích, kdy napadl protihráče, navíc svého známého, za kterou by mohl jít i "sedět". Mrzí ho to, ale víc neřekne. Ani v podnikání mu to podle více zdrojů zrovna nešlape, rok prožitý v Česku nechce komentovat...

Je to podivný návrat, který zavání 220 milióny českých korunek. Hašek ztratil za ten rok bez hokeje hodně ze svého kreditu. Už to zdaleka není jen ten úctyhodný muž. Důvodů, proč míří do zámoří, se nabízí hodně. Kde vězí pravda, ví jen on sám. Je to pouze věc jeho svědomí. Češi to ale všichni tuší. Ruku na srdce, kdo by ten balík nechtěl?

Reklama

Související témata: