Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Filip Podmol byl v Číně třetí v závodě MS

Ta-čching

Freestyle motokrosař Filip Podmol obsadil v šestém závodu mistrovství světa v čínském městě Ta-čching třetí místo a poprvé v kariéře se dostal na stupně vítězů. Závod se jel v netypických podmínkách pod širým nebem a jezdcům v padající rose podkluzovaly nájezdové rampy.

Foto: Archiv Libora Podmola

Český freestyle motokrosař Libor Podmol se dává dohromady po ošklivém karambolu, jeho bratr Filip ale sbírá úspěchy

Článek

Podmol obsadil čtvrté místo v kvalifikaci a po chybě úřadujícího mistra světa Maikela Melera ze Španělska se ve finále prosadil na třetí pozici. Úvodní ze dvou závodů v Číně vyhrál Němec Luc Ackerman, druhý byl Australan Adam Jones.

"Jsem šťastný, jak to dopadlo. Tratě tady v Číně jsou vždycky trochu hardcore a celkem jsem před závodem zápasil se spánkem a časový posun se projevil i v trénincích. Dával jsem do toho vše a postupně se vše vybarvovalo, až z toho bylo moje první pódium na MS v životě a vyhraný synchro contest společně s Adamem Jonesem. Podmínky při závodu byly celkem těžké, jelikož tu byla jakási mlha a rampy celkem klouzaly a brýle se mlžily," uvedl v tiskové zprávě Podmol.

Přímo na místě mu gratuloval i jeho starší bratr Libor, jenž si v dubnu při závodě v Mnichově zlomil obě nohy a zatím chodí jen s pomocí berlí.

Reklama

Související témata: