Hlavní obsah

Pešek: Zběsilé dohánění ztráty zničilo gumy

Poprvé v letošní sezóně neprojel motocyklista Lukáš Pešek při nedělní Velké ceně Itálie cílem. Pád v poslední zatáčce na okruhu v Mugellu jej připravil o umístění v první pětce a stál jej i vedoucí pozici v šampionátu. „Ztráta na Faubela i Talmacsiho je jen pár bodů a alespoň se teď v pozici lídra bude stresovat někdo jiný,“ netrápí se český jezdec.

Článek

Jak došlo k vašemu pádu pár stovek metrů před cílem italské Velké ceny?

Bylo mojí chybou, že jsem v poslední zatáčce přidal hodně plynu, i když pneumatiky už téměř nedržely. Postihl mě tak smyk zadního kola a sletěl jsem na zem. Dělal jsem maximum pro co nejlepší výsledek, ale gumy zničilo zběsilé dohánění ztráty, kdy jsem musel jet až za hranicí rizika.

Co se stalo, že jste se neudržel ve vedoucí skupině?

Hlídal jsem si tam pozici docela v klidu, jenže sedm kol před cílem mě Iannone doslova vytlačil z dráhy, jel úplně nesmyslnou stopu, takže jsem kolizi jen se štěstím ustál v sedle. Bohužel jsem ztratil kontakt s nejlepšími, najednou tam byla skoro pětivteřinová mezera. Podařilo se mi ji smazat, jenže mi přitom odešly gumy i zbytky sil. To se pak projevilo v té poslední zatáčce.

Byl jste po nehodě hodně naštvaný?

Chvíli ano, ale i takové věci k motocyklovým závodům patří. Omlouvám se fanouškům, kteří mě už zřejmě viděli na pátém místě v cíli, ale snad jsem jim ukázal závodnické srdce a příště už to bude lepší. Sice nevedu celkové pořadí šampionátu, ale jsem stále mezi nejlepšími třemi, ztráta na Faubela i Talmacsiho je jen pár bodů a alespoň se teď v pozici lídra bude stresovat někdo jiný.

Reklama

Související témata: