Hlavní obsah

Pešek chce v Donington Parku uspět a vyvarovat se pádu

PRAHA

Šance českého motocyklového jezdce Lukáše Peška na umístění na stupních vítězů v předešlých dvou závodech mistrovství světa ukončily pády, a tak v Donington Parku, kde bude o víkendu šampionát pokračovat osmým dílem, se bude jednadvacetiletý rodák z Prahy snažit smolnou sérii zastavit. Trať na britských ostrovech ale nepatří mezi jeho nejoblíbenější.

Článek

"Je to nádherná a neskutečně těžká trať. Její převýšení je velké a není jednoduché jezdit z kopce do kopce. Uvidíme, jak se s tím poperu. V posledních dvou letech jsem tam moc nezazářil, takže snad mi to nyní půjde lépe," řekl Pešek na nedávném setkání s novináři.

Třetí muž průběžného pořadí třídy do 125 ccm, který momentálně ztrácí na vedoucího Gábora Talmácsiho z Maďarska jedenadvacet bodů, byl loni v Doningtonu sedmý, o rok dříve deštivou Velkou cenu nedokončil, když krátce po startu upadl. Nepřízeň počasí může závodníky potkat i letos, Pešek se však deště nebojí.

"Letos už nás déšť nepřekvapí. Bylo ho už dost," pousmál se tovární jezdec Derbi. Třeba při Velké ceně Itálie v Mugellu vydatně pršelo při kvalifikaci. "Osobně jsem nikdy žádný problém na mokru neměl. Sedělo mi to. V mistrovství světa na něm ale umí jezdci všichni kluci a je to tam dost vyrovnané. V Itálii jsem se přesvědčil, že nejsem tak špatný a měl jsem z toho dobrý pocit, což je nejdůležitější. Musí to člověku sednout," podotkl Pešek.

Velká cena Velké Británie bude zahájena v pátek volnými tréninky a úvodními kvalifikačními jízdami, které budou pokračovat v sobotu. Hlavní závody se uskuteční v neděli, stopětadvacítky však budou tentokrát celý program uzavírat. Pešek se tak na startu objeví až v 15:30.

Reklama